Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.10.2016

Telekom će uložiti 150 miliona evra u razvoj fiksne telefonije

Nova ekonomija 05.10.2016
Kompanija Telekom Srbije, čiji je većinski vlasnik država Srbija i kineska kompanija Huaveji potpisali su danas ugovor o modernizaciji fiksne telefonije u Srbiji kojim je predviđeno da Telekom u naredne tri godine u taj posao uloži 150 miliona evra… »

Prošlo je 16 godina od demonstracija kojima je okončana vlast Slobodana Miloševića

Nova ekonomija 05.10.2016
Danas se navršava 16 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. godine okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije su izbile pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika SR Jugoslavije… »

MMF: Srbija ima najveću nezaposlenost u regionu i nije prva po rastu BDP-a

Nova ekonomija 05.10.2016
U grupi evropskih zemalja u razvoju i naprednih ekonomija manji ekonomski rast od Srbije u 2016. imaće samo Hrvatska i Mađarska, objavio je Međunarodni monetarni fond. Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) tog regiona u tekućoj godini MMF prognozira na… »

Brnabić: Do kraja godine prijavljivanje beba elektronskim putem

Nova ekonomija 05.10.2016
Do kraja godine u celoj Srbiji biće moguće elektronsko prijavljivanje novorođenih beba, najavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić. Ona je rekla da će uporedo s tim početi i elektronsko prijavljivanje PDV-a. Brnabić… »

Nobelovu nagradu za hemiju dobili naučnici koji su napravili molekularne mašine

Nova ekonomija 05.10.2016
Nobelovu nagradu za hemiju ove godine su dobila tri naučnika za dizajn i sintezu molekularnih mašina. Nagrađeni su Francuz Žan-Pjer Sovaž, Britanac Frejzer Stodart i Holanđanin Bernard Ferinha, saopštila je Švedska kraljevska akademija nauka… »

Poreska uprava: Dodatno pojačavamo kontrole prometa preko fiskalnih kasa

Nova ekonomija 05.10.2016
Poreska uprava Srbije najavila je da će biti dodatno pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u cilju borbe protiv sive ekonomije. Kako se navodi, za devet meseci 2016. godine, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje… »

Tužilaštvo obelodanilo ime tužioca u slučaju Savamala

Nova ekonomija 05.10.2016
Tužilac koji vodi slučaj Savamala je Sanja Đurić, a predmet je zaveden pod brojem KTN-60/16, piše u odgovoru koje je Više javno tužilaštvo dostavilo članu inicijative „Ne da(vi)mo Beograd". Nevladina organizacija „Ne da(vi)mo Beograd" još u… »

Šabić: Podaci o sindikalnom članstvu spadaju u grupu naročito osetljivih podataka

Nova ekonomija 05.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da podaci o sindikalnom članstvu spadaju u grupu naročito osetljivih podataka koji se mogu obrađivati samo pristankom osoba o čijim se podacima… »

Zbog havarije tokom radova na Koridoru 11 povređen radnik i nestala struja u celom Obrenovcu

Nova ekonomija 05.10.2016
U toku radova na mostu na Kolubari u okviru izgradnje Koridora 11 došlo je do havarije, prilikom koje je povređen radnik, a nestala je i struja u celom Obrenovcu. Kako prenosi predsednik ove opštine Miroslav Čučković na svom Tviter nalogu… »

EK će u izveštaju o napretku Srbije istaći nužnost rasvetljavanja slučaja Savamala

Nova ekonomija 05.10.2016
Napredak Srbije u ovogodišnjem izveštaju Evropske komisije biće ocenjen kao umereno pozitivan, sa nizom zamerki u nekoliko ključnih oblasti - od vladavine prava, dijaloga sa Prištinom, saradnje sa Hagom, do spoljne politike, saznaju Večernje Novosti… »