Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 05.10.2016

Telekom će uložiti 150 miliona evra u razvoj fiksne telefonije

Nova ekonomija 05.10.2016
Kompanija Telekom Srbije, čiji je većinski vlasnik država Srbija i kineska kompanija Huaveji potpisali su danas ugovor o modernizaciji fiksne telefonije u Srbiji kojim je predviđeno da Telekom u naredne tri godine u taj posao uloži 150 miliona evra… »

Poreska uprava: Dodatno pojačavamo kontrole prometa preko fiskalnih kasa

Nova ekonomija 05.10.2016
Poreska uprava Srbije najavila je da će biti dodatno pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u cilju borbe protiv sive ekonomije. Kako se navodi, za devet meseci 2016. godine, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje… »

Vlasnici kredita u švajcarcima masovno će tužiti banke radi raskida ugovora

Nova ekonomija 05.10.2016
Vlasnici kredita indeksiranih u švajcarskim francima ovih dana masovno odlučuju da podnesu tužbe za raskid ugovora o kreditu, piše list Politika, navodeći da bi to moglo da bude novo moguće rešenje problema koji u Srbiji muči oko 20.000 porodica… »

TS: Država da objasni zašto je 'Lasti' dala ekskluzivno pravo da vozi migrante

Nova ekonomija 05.10.2016
Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je danas da to što je država dala saobraćajnom preduzeću Lasta ekskluzivno pravo da prevozi migrante zahteva detaljno obrazloženje i da se davanje isključivog prava jednoj firmi, pa makar ona bila u… »

Đoković: Produženje roka za završavanje radova neće oštetiti Srbiju

Nova ekonomija 05.10.2016
Znalo se još od oktobra prošle godine da postoje određena odstupanja na Koridoru 11 i znalo se da mogu da se otklone, kaže Dušan Đoković iz Koridora Srbije. On tvrdi da je produženje roka za završavanje radova opravdano, a da državu to neće… »

Zavisnost od zaduživanja vodi Kinu u krizu

Nova ekonomija 05.10.2016
Zavisnost Kine od zaduživanja raste opasnom brzinom, zbog čega zvanični Peking mora delovati kako bi sprečio krizu u drugoj najvećoj svetskoj ekonomiji. Na to je upozori Međunarodni monetarni fond (MMF). Ta institucija je, takođe, saopštila da… »

Epl napravi Ajfon za 225 dolara, a proda ga po tri puta većoj ceni

Nova ekonomija 05.10.2016
Kompanija Epl nedavno je predstavila Ajfon 7 koji se na srpskim specijalizovanim sajtovima prodaje za cenu koja se kreće u rasponu od 800 do 1.200 evra. U celom svetu zavladala je pomama za najnovijim telefonom kompanije Epl koji nije nimalo jeftin. Ali… »

Jagodinci se isključuju sa toplana i prelaze na grejanje na drva i ugalj

Nova ekonomija 05.10.2016
Građani Jagodine ove jeseni se u velikom broju okreću tradicionalnom načinu grejanja, na drva i ugalj, jer procenjuju da je to jeftinije nego grejanje na struju, daljinsko ili na gas. Gotovo u svakom dvorištu izvan strogog centra grada, vidljive su… »

Treći biznis kafe Vojvodina održava se 25. oktobra sa temom 'Ostati i uspeti'

Nova ekonomija 05.10.2016
Najpopularije druženje malih preduzetnika, Business Café, nastavlja se po treći put u Novom Sadu. Održaće se 25. oktobra u 18 časova u Šećer&Soul. Tema je "Ostati i uspeti". Gosti 3. Business Café Vojvodina, Novi Sad su Vuk Armacki, suvlasnik… »

Više od 30 ruskih kompanija na poslovnom forumu Dani Moskve u Beogradu

Nova ekonomija 05.10.2016
U Beogradu se održava poslovni forum Dani Moskve, koji je u srpsku prestonicu doveo predstavnike više od 30 ruskih kompanija. Narednih dana biće dogovarani poslovi, a prema rečima čelnika Moskve, Rusija je posle trogodišnje pauze, ponovo uspostavila… »