Izvor: Nova ekonomija/Svet arhiva vesti 05.10.2016

MMF: Srbija ima najveću nezaposlenost u regionu i nije prva po rastu BDP-a

Nova ekonomija 05.10.2016
U grupi evropskih zemalja u razvoju i naprednih ekonomija manji ekonomski rast od Srbije u 2016. imaće samo Hrvatska i Mađarska, objavio je Međunarodni monetarni fond. Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) tog regiona u tekućoj godini MMF prognozira na… »

Nobelovu nagradu za hemiju dobili naučnici koji su napravili molekularne mašine

Nova ekonomija 05.10.2016
Nobelovu nagradu za hemiju ove godine su dobila tri naučnika za dizajn i sintezu molekularnih mašina. Nagrađeni su Francuz Žan-Pjer Sovaž, Britanac Frejzer Stodart i Holanđanin Bernard Ferinha, saopštila je Švedska kraljevska akademija nauka… »

Zašto ima manje levorukih ljudi?

Nova ekonomija 05.10.2016
Da li smo levoruki ili desnoruki, rezultat je evolucijske specijalizacije delova našeg mozga, što je dovelo do veće funkcionalnosti određenog organa kod ljudi. Pa ako iza svih nas stoji ista evolucijska prošlost, zašto onda ima više desnorukih… »

Google predstavio dva nova Pixel smartfona (VIDEO)

Nova ekonomija 05.10.2016
Nakon zamršenog niza curenja informacija o Googleovom novom pametnom telefonu, američka kompanija konačno je predstavila dva nova uređaja – Pixel i Pixel XL. Razlika između dva pametna telefona ogleda se isključivo u veličini. Dok Pixel prati… »

Stiže Messenger Lite za one sa slabijom konekcijom i telefonima

Nova ekonomija 05.10.2016
Messenger Lite je znatno manja verzija popularne aplikacije za slanje poruka i kao takva namenjena je korisnicima sa lošijim konekcijama i koji imaju starije Android telefone s malo memorije. Nakon osnovne aplikacije u Lite verziji, Facebook je sada… »