Izvor: Novi magazin arhiva vesti 05.10.2016

AFP: Jeremića verovatno čeka veto zapadnih sila

Novi magazin 05.10.2016
Kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije, zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AFP… »

Vučić: Bitna ulaganja u modernizaciju srpske telefonije

Novi magazin 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je veoma važno to što će Telekom Srbija u modernizaciju srpske fiksne telefonije uložiti 150 miliona evra u naredne tri godine. Kompanije Telekom Srbija i Huavei su u Palati Srbija predstavile… »

Vučić: U najkraćem roku ću razgovarati sa roditeljima nastradalih gardista

Novi magazin 05.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u najkraćem mogućem roku razgovarati sa roditeljima nastradalih gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. "Nisam ni tužilac ni sudija, ali… »

Navršava se 16 godina od velikih demonstracija 5. oktobra

Novi magazin 05.10.2016
Danas se navršava 16 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. godine okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije su izbile pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika SR Jugoslavije. Na… »

Ljajić: Vučićeva Vlada nastavljač vrednosti 5. oktobra

Novi magazin 05.10.2016
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, jedini od lidera nekadašnjeg DOS-a koji je i danas na mestu ministra, ocenio je na 16. godišnjicu 5. oktobra da su dometi ondašnje promene mnogo značajniji nego njeni nedostaci, ističući… »

Dva autobusa sa migrantima iz Inđije vraćaju se za Beograd

Novi magazin 05.10.2016
Migranti koji su tokom protesta protiv mera mađarske vlade stigli do Inđije, odustali su od protesta i i vraćaju se za Beograd, rekao je danas agenciji Betakomesar za izbeglice Vladimir Cucić. On je rekao da je juče oko 300 migranata krenulo iz… »

Evakuacija stanovnika i zatvaranje škola na Floridi zbog uragana

Novi magazin 05.10.2016
Vlasti američke savezne države Florida danas su naložile zatvaranje škola na atlantskoj obali zbog približavanja snažno uragana Metju. Zbog opasnosti od nevremena koje donosi taj uragan guverneri Floride, Džordžije, Južne i Severne Karoline… »

Vučić: Sa Prištinom opet teško, odluka o telekomu uskoro

Novi magazin 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednom periodu biti doneta odluka u vezi sa primenom sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, navodeći da su razgovori o toj temi teži nego što se spolja čini, ali da ne govori o… »

DSS: Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS

Novi magazin 05.10.2016
Predsedništvo Demokratske stranka Srbije donelo je odluku da se iz poslaničkog kluba DSS u Skupštini Srbije isključi poslanik Đorđe Vukadinović i zahteva da vrati poslanički mandat, saopšteno je večeras iz te stranke. Predsedništvo navodi da je… »

Sutra ujutro hladno, tokom dana umereno oblačno

Novi magazin 05.10.2016
U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, ponegde slab mraz, a tokom dana u većem delu zemlje malo i umereno oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Samo na severu Vojvodine, kao i na krajnjem jugu zemlje, biće oblačno, mestimično sa… »