Izvor: Politika arhiva vesti 05.10.2016

Antonio Gutereš novi generalni sekretar UN

Politika 05.10.2016
Rusija odustala od principa da naslednik Ban Ki Muna mora da bude iz istočne Evrope i da bude žena. Šezdesetdevetogodišnji bivši portugalski premijer i dugogodišnji prvi čovek UNHCR-a Antonio Gutereš biće novi generalni sekretar Ujedinjenih… »

Bez istine o pogibiji gardista u Karašu

Politika 05.10.2016
Od pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u objektu Karaš u topčiderskoj kasarni prošlo je 12 godina, a istina o ovom događaju još nije utvrđena. Njihove porodice zapalile su sveće na mestu pogibije i poručile da su… »

Vučić: Nastavićemo da razvijamo partnerstvo s Kinom

Politika 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija nastaviti da razvija strateško savezništvo u svim oblastima sa Kinom, te da će odnosi sa tom zemljom biti postavljeni stepenik više. Vučić je na prezentaciji projekta modernizacije srpskog… »

Peti oktobar ponovo deli vlast i opoziciju

Politika 05.10.2016
Aleksandar Vulin poručio Rasimu Ljajiću da aktuelna vlada nema veze s vrednostima proglašenim tog dana, a Dragan Šutanovac poručuje: „Pobedili smo ih tada, pobedićemo ih opet”. Različite poruke iz redova vlasti i opozicije o tome šta je doneo… »

Migranti vraćeni iz okoline Inđije u Beograd

Politika 05.10.2016
Grupa migranata koja je iz Beograda peške krenula prema granici sa Mađarskom, biće vraćena u prestonicu Srbije, javlja B92. Migranti su stigli do okoline Inđije, a odatle će u Beograd biti vraćeni autobusom. Od 300 migranata koji su juče krenuli… »

Beograd suočen sa ucenom iz Brisela

Politika 05.10.2016
U razgovorima Beograda i Prištine o telekomunikacijama prošle nedelje se desilo nešto čudno – u noći između četvrtka i petka drastično su promenjeni uslovi dogovora o „Telekomu”. Ako do nedelje Vlada Srbije ne prihvati predlog sporazuma o… »

Evakuacija u Južnoj Karolini zbog uragana

Politika 05.10.2016
KOLUMBIJA - Vlasti američke države Južne Karoline počinju evakuaciju više od pola miliona ljudi pred uraganom „Metju”, koji je prethodno usmrtio tri osobe na Haitiju, a četiri u Dominikanskoj Republici. Guvernerka Južne Karoline Niki Hejli… »

Đorđe Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS

Politika 05.10.2016
Predsedništvo navodi da je ovu odluku donelo imajući u vidu da „Vukadinović vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći laži o njenoj saradnji i političkom približavanju vladajućim strankama, očigledno nezadovoljan doslednim nepristajanjem DSS… »

Student iz Novog Sada tragično stradao u Čikagu

Politika 05.10.2016
ČIKAGO – Student novosadskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje M. G. (24), iz Petrovca na Mlavi, tragično je stradao u Čikagu u SAD, preneli su danas mediji. M. G. je u ponedeljak, 3. oktobra, stradao nesrećnim slučajem kada su na njega pale… »

Nikolić i Kitaoka o saradnji Srbije i Japana

Politika 05.10.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Japanske agencije za međunarodnu saradnju (LSA), Šinićijem Kitaokom, o mogućnostima razvoja ekonomske saradnje dveju zemalja. Navodeći prednosti investiranja u… »