Izvor: Pravda arhiva vesti 05.10.2016

Portugalac će voditi UN: Jeremić drugi u trci za prvog čoveka Ujedinjenih nacija!

Pravda 05.10.2016
Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Dogovor o tome postignut je na neformalnom glasanju Saveta bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, a odluku je saopštio predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin… »

Vučić: Nema nikakvog ultimatuma, Đurić mi je napravio problem!

Pravda 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednom periodu biti doneta odluka u vezi sa primenom sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, navodeći da su razgovori o toj temi teži nego što se spolja čini, ali da ne govori o… »

Tako je govorio sloba: Ovo je poslednji intervju nekadašnjeg predsednika SRJ (video)

Pravda 05.10.2016
U Srbiji se danas navršava 16 godina od velikih demonstracija u Beogradu, kojima je 5. oktobra 2000. godine okončana vladavina Slobodana Miloševića, a u svom poslednjem intervjuu, neposredno posle promena, govorio je otvoreno o svojim životnim… »

E ćamile, ćamile: Duraković ne priznaje poraz u Srebernici, a poziva na smirivanje tenzija!

Pravda 05.10.2016
Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, koji nije spreman da prizna izborni poraz i koji je ranije izjavio da su Bošnjaci na sve spremni samo ne na to da Srbin bude na poziciji prvog čoveka u toj opštini, danas poziva na smirivanje tenzija i… »

Marko Đurić: Pred Srbijom je težak ultimatum!

Pravda 05.10.2016
Pred Srbiju je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, postavljen težak i ozbiljan ultimatum jer se traži da se odreknemo imovine Telekoma Srbije u pokrajini. To je izjavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, navodeći da Beograd do nedelje treba da… »

Đurić: Branićemo i zaštitićemo Trepču na svaki način

Pravda 05.10.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da prištinske vlasti kroz nacrt Zakona o Trepči žele da nacionalizuju taj kombinat, ali da im to neće proći i da će Beograd braniti i zaštiti Trepču na svaki… »

Ruski bombarderi digli paniku u celoj Evropi: Tu-160 leteli do Španije, ceo NATO podigao lovce!

Pravda 05.10.2016
Borbeni avioni četiri evropske zemlje presreli su dva ruska borbena aviona tupoljev Tu-160 na putu od Norveške ka severnoj Španiji. Avioni iz Norveške, Velike Britanije, Francuske i Španije, presreli su ruske lovce na obodima svog važdušnog… »

Šutanovac preti: Pobedili smo petog oktobra, pobedićemo opet!

Pravda 05.10.2016
Pre 16 godina na današnji dan je odbranjena demokratija, navodi novi predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac povodom godišnjice 5. oktobra. - Peti oktobar 2000. godine je dan kada smo odlučili da postanemo deo sveta, da državu vratimo u UN, u… »

Nikolić: Srbija želi u EU, ali ne po cenu priznavanja KiM

Pravda 05.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Češke za zapadni Balkan i OEBS Štefanom Fileom da Srbija želi da bude punopravna članica EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova i… »

Vučić oštro: Budu li SAD i EU preduzeli mere protiv Srpske...

Pravda 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić kaže da kao premijer smatra da ne bi bilo moralno ispravno da predloži uvođenje sankcija protiv rukovodstva ili predsednika Srpske. On je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi s najavom SAD i EU da će uvesti sankcije… »