Izvor: Studio B arhiva vesti 05.10.2016

Bugarska podiže ogradu

Studio B 05.10.2016
Bugarska će izgraditi žičanu ogradu dugu 100 kilometara duž granice sa Grčkom i Turskom i rasporediće hiljade graničara da spreče priliv migranata, preneli su grčki mediji. Zajedno sa već postojećom strukturom, ukupna dužina ograde premašiće… »

Mali: Nikolaj Krasnov ostavio neizbrisiv trag u arhitekturi Beograda

Studio B 05.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar u Vladi Moskve Sergej Čerjomin otkrili su danas spomen-ploču Nikolaju Krasnovu na Vračaru, u ulici koja odnedavno nosi ime čuvenog ruskog arhitekte. Gradonačelnik je tom prilikom ocenio da je Nikolaj… »

Produženo radno vreme ispostava RFZO

Studio B 05.10.2016
Republički fond za zdravstveno osiguranje doneo je danas odluku da zbog povećanog obima posla i kako bi se smanjili veliki redovi ispred šaltera za za zamenu „kartonskih“ knjižica Karticama zdravstvenog osiguranja uvede produženo radno vreme u… »

Tender za idejno rešenje fekalne kanalizacije u Krnjači

Studio B 05.10.2016
Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je raspisan tender za izradu idejnog rešenja fekalne kanalizacije u naselju Krnjača. „Lepa vest za više od 12.000 naših sugrađana je da će, posle gotovo jednog veka… »

Vaterpolo utakmica srpskih i ruskih školaraca

Studio B 05.10.2016
Vaterpolo utakmica između moskovskih i beogradskih mališana, održana je danas u okviru manifestacije „Dani Moskve u Beogradu“ u sportskom centru „Tašmajdan“. Utakmici je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali u društvu šefa… »

U „Pionirskom gradu” u petak festival dečjeg stvaralaštva

Studio B 05.10.2016
Povodom obeležavanja „Dečje nedelje”, Prijatelji dece Beograda i Srbije organizuju muzičko-scenski program na kome će biti predstavljeno dečje stvaralaštvo. Učestvovaće oko 250 dece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog… »

Gutereš novi generalni sekretar UN

Studio B 05.10.2016
Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš novi je generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Dogovor o tome postignut je na neformalnom glasanju Saveta bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, a odluku je saopštio predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin… »

Građanima dostupni svi zakoni i na mobilnim telefonima

Studio B 05.10.2016
Službeni glasnik saopštio je danas da je pustio u rad novu verziju Pravno – informacionog sistema Republike Srbije. Službeni glasnik saopštio je danas da je pustio u rad novu verziju Pravno – informacionog sistema Republike Srbije (… »

Đurić: Branićemo i zaštitićemo Trepču na svaki način

Studio B 05.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da prištinske vlasti kroz nacrt Zakona o Trepči žele da nacionalizuju taj kombinat, ali da im to neće proći i da će Beograd braniti i zaštiti Trepču na svaki način. „Crni… »

Mnogo toga je pred Kinom i Srbijom

Studio B 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić poručio da će Srbija nastaviti da razvija strateško savezništvo u svim oblastima sa Kinom, te da će odnosi sa tom zemljom biti postavljeni stepenik više. Vučić je na prezentaciji projekta modernizacije srpskog sistema… »