Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Google olakšao korisnicima iPhone telefona prelazak na Pixel modele

Benchmark 05.10.2016
Sinoć je Google otkrio Pixel i Pixel XL telefone, a već su se pojavili brojni izveštaji koji porede Google-ovu objavu telefona sa Apple-ovom i poručili da je ovo direktan kompaniji Apple i premijum statusu iPhone telefona. Za ovakve tvrdnje postoje i… »

Dostupan GTA Online: Bikers Update (video)

Benchmark 05.10.2016
Rockstar je pre nekoliko nedelja potvrdio sledeću veliku nadogradnju za Grand Theft Auto Online. GTA Online: Bikers update omogućava gejmerima da kreiraju i vode sopstveni Motorcycle Club (motociklistički klub) u kome može da se nalazi do osam osoba… »

Ovo su specifikacije novog Googleovog smartphonea

B92 05.10.2016
Dva modela, standardni od 5 inča i XL od 5,5 inča, u tri boje – crnoj, plavoj i beloj – s ugrađenim ličnim asistentom po uzoru na Siri, memorijom od 32 do 128 gigabajta, dve kamere, zadnjom od 12, a prednjom od 8 megapiksela, i cenom oko… »

Ovo je jedini srpski tim koji je predstavljen u novoj NBA 2K17 igri (video)

Srbija danas 05.10.2016
Šampion Srbije i ABA lige u NBA 2K17 igri. U igri NBA 2K17 prvi put naći će se sve ekipe Evrolige, među njima i naša Crvena zvezda MTS. Pored timova koji su pred vama naći će sei pet timova koji će igrati Evrokup. NBA 2K17 lista timova iz Evrope… »

VIDEO: Bahati vozač blokirao vozilo Hitne pomoći

Radio 021 05.10.2016
Hitna služba pljevaljske bolnice krenula je 1. oktobra ka mestu Glisnica, gde se dogodila saobraćajna nezgoda, ali je imala poteškoća da dođe na lice mesta. Naime, na magistralnom putu Pljevlja-Gradac, gde se udes dogodio, isprečilo im se jedno… »

Nexus "ubijen", telefoni povučeni, Pixel stigao...

Mondo 05.10.2016
Google je zatvorio Nexus priču, potvrđeno i zvanično. S jedne strane, osim ako niste živeli pod kamenom, jasno vam je da je Nexus linija morala drastično da se menja, a s druge, niko nije očekivao da tako brzo bude "zapečaćena". Sad svakako jeste… »

Fejsbuk U kvaru širom Evrope: Evo kako da se ipak ulogujete

Telegraf 05.10.2016
Neki od korisnika su izneli i pozitivne komentare, da će napokon sačuvati malo svog vremena, dok je druge ovaj kvar iznervirao i smatraju da ih fejsbuk primorava da koriste mobilnu aplikaciju. Društvena mreža Fejsbuk danas ima velikih problema, piše… »

Google $80 Daydream VR headset samostalna i mekana

IT svet 05.10.2016
Google je na keynote-u predstavio i svoj Daydream View VR headset koji je čak 30% lakša od ostalih modela. Napravljena od tekstila za razliku od ostalih koji su od plastike. Google je pri izradi radio sa nekoliko proizvođača materijala. Daydream View… »

Građani Srbije najviše željni digitalnih plaćanja u Evropi

Danas 05.10.2016
Uoči Drugog svetskog rata Srbija je imala jedva stotinu kilometara asfaltiranog puta, ali i predajnik Radio Beograda koji je bio jedan od najjačih u Evropi. Gotovo neobjašnjivo poput činjenice da tako mala zemlja danas ima najbolje sportiste na svetu… »

Kastro prokleo Amerikance: Ima da platite za prolivenu srpsku krv!

Pravda 05.10.2016
Društvenim mrežama širom regiona juče je kao munja prostrujala Kastrova izjava dana kubanskom listu „Padarela“ u kome je on rekao da Vašington čeka „velika kazna“ zbog silnih, krvavih ratova koje je izazvao širom planete, pa i na Balkanu… »