Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2016

Patch 9.16 je stigao!

B92 05.10.2016
Patch 9.16 je stigao na EU server danas i donosi prvi švedski tenk, novu mapu Pariz, promene u sistemu spotovanja, ali i gomilu promena u interfejsu koje bi trebalo da olakšaju život igračima. Šveđani svoj debi u World of Tanks imaju s premium… »

Srpski Dota 2 tim na Evropskom prvenstvu u Kijevu

Mondo 05.10.2016
Nakon saznanja koga imaju u grupi lvlUP iz Srbije sprema se u Kijevu za prve Dota 2 mečeve, koji se igraju 6. oktobra! Srpski Dota 2 tim, lvlUP, koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu stigao je u glavni grad Ukrajine i trenutno odrađuje… »

Google Pixel telefoni nisu vodootporni

Benchmark 05.10.2016
Apple-ovi iPhone 7 i Samsungova dva flagship telefona Galaxy S7 i Note 7, su napravljeni da izdrže pod vodom u različitim situacijama, štoo svakako predstavlja veliku pogodnost za korisnike. Moto telefoni koje dizajnira Lenovo nisu u potpunosti… »

Sony objasnio sve što treba da znamo o PlayStation VR

Benchmark 05.10.2016
Budući da su uređaji virtuelne realnosti još uvek nova kategorija, Sony želi da privuče potrošače da kupe PlayStation VR uređaj objavom podugačkog uputstva u kome objašnjavaju sve o uređaju, počevši od cene pa do tehničkih informacija koje… »

Google Home će se isporučivati od 4. novembra po ceni od 130 dolara

Benchmark 05.10.2016
Google Home, kompanijin odgovor na Amazon Echo, imao je svoj zvaničan debi tokom Google I/O developer konferencije ranije ove godine. Od tada se vrlo malo moglo čuti o Google-ovom ličnom asistentu koji se aktivira glasom. Ipak, juče nam je kompanija… »

Yahoo pretraživao e-mailove za tajne službe

Al Jazeera 05.10.2016
Kompanija navodno pristala raditi po klasificiranim uputama Vlade SAD-a, pretražujući stotine miliona e-mail računa za potrebe NSA-e i FBI-a. Tehnološka kompanija Yahoo u tajnosti je izradila program za pretraživanje elektronske pošte svojih… »

Tate razgovaraju, mame i deca pišu poruke

Danas 05.10.2016
Istraživanje uticaja novih tehnologija na porodice, koje je Erikson sproveo 2015., pokazalo je da većina porodica smatra da upotrebom mobilnih telefona češće komuniciraju, bolje se poznaju i lakše organizuju obaveze i aktivnosti tokom nedelje. Dok… »

Hit foto: Pre ulaska u visoku politiku Dodik bio košarkaš nižerazrednog kluba iz Banata

Pravda 05.10.2016
Kako saznajemo od portala Južni Banat, u banatskom selu Opovu se hvale time što je jedan predsednik igrao jedan predsednik, i to ne bilo koji. Pre početka aktivnim bavljenjem politikom predsednik Republike Srpske je igrao u opovskom košarkaškom klubu… »

Kameleoni iz Algarvea

RTS 05.10.2016
Kada pomislimo na kameleone, porodicu guštera koja nas očarava mnogim jedinstvenim odlikama, kao što su očne jabučice koje se nezavisno pokreću, dugi lepljivi jezik kojim se zlosrećni insekti mogu ščepati iz daljine. Naravno, tu je i poslovična… »

Rupa u proučavanju klime

RTS 05.10.2016
Naučnici koji se bave proučavanjem uticaja klimatskih promena nemaju dovoljno saznanja o tome kako organizmi reaguju na promene u životnoj sredini zaključak je nove studije. Kako bi predvideli efekte klimatskih promena u budućnosti, topljenje… »