Beograd arhiva vesti 13.10.2016

Vesić: Izabran izvođač radova za fontanu Slavija

Danas 13.10.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Nadzorni odbor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda doneo na jučerašnjoj sednici odluku da dodeli ugovor za izgradnju fontane na Trgu Slavija kompaniji „Pmc inženjering” iz… »

Udes kod "Zmaj" pumpe: Sudarili se sanitetsko vozilo i autobus, povređene tri osobe

Blic 13.10.2016
Sanitetsko vozilo iz Šapca i putnički autobus sudarili su se jutros oko 8.46 na autoputu u pravcu prema Beogradu kod "Zmaj" pumpe a u nezgodi su povređene tri osobe. - Do sudara je došlo u 8.46 a u sanitetskom vozilu povređene su tri osobe… »

Otvoren šoping centar u Borči

Danas 13.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor MPC Properties Tomas H. Viladsen, danas su u Borči svečano otvorili drugi u nizu Shoppi Retail Park, koji zauzima površinu od preko 13.000 kvadratnih metara. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 15… »

U pucnjavi u Beogradu ubijen Aleksandar Stanković, vođa navijača „Partizana”

Politika 13.10.2016
Aleksandar Stanković (30), jedan od vođa navijača „Partizana”, ubijen je oko 21 čas u blizini raskrsnice ulica Gospodara Vučića i Bačvanske, dok je M. Đ. inače čuvar u Okružnom zatvoru u Bačvanskoj ulici, ranjen, nezvanično saznaje… »

Tragedija na Bežanijskom groblju: Pucao sebi u glavu

Večernje novosti 13.10.2016
Muškarac star oko 60 godina, izvršio je samoubistvo na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, nezvanično saznaju "Novosti" Muškarac star oko 60 godina, izvršio je samoubistvo na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, nezvanično saznaju "Novosti". On… »

"Mesec dana ću praviti oproštaj": Kultna beogradska kafana se prodaje jer nema ko da je nasledi

Blic 13.10.2016
Imam 72 godine, nemam naslednika, i to je glavni razlog zašto prodajem “Šešir moj”, kaže Vlado Ilić, vlasnik kultne skadarlijske kafane. - Sin je završio srednju ugostiteljsku školu i spremao se da preuzme posao. A onda je, nedavno preminuo, i… »

Beograd bez prepreka za slabovide

Telegraf 13.10.2016
Povodom Međunarodnog dana slepih, gradski sekretari za socijalnu zaštitu i saobraćaj Nataša Stanisavljević i Dušan Rafailović posetili su danas Gradsku organizaciju slepih u Jevrejskoj ulici, gde su učestvovali na tribini pod nazivom „Bezbednost… »

Vesić: Rešavamo kanalizaciju za građane Petke

Studio B 13.10.2016
U lazarevačkom naselju Petka počeli radovi na izgradnji dve fekalne stanice na trasi kolektora pored pruge čime će biti rešen problem kanalizacije za oko 1.500 domaćinstava tog naselja. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da su urađeni cevovodi za… »

Građevinske mašine u Savamali: Prave parking u Hercegovačkoj

Večernje novosti 13.10.2016
Na ovom mestu, pre pola godine, u noći između 24. i 25. aprila pod još nepoznatim okolnostima srušeno je nekoliko objekata. KOMPANIJA "Beograd na vodi" pre desetak dana počela je izgradnju parkinga, na parceli u Hercegovačkoj ulici. Na ovom mestu… »

Labudovo brdo dobija dom zdravlja za šest meseci

Politika 13.10.2016
Novi objekat na uglu Oplenačke ulice i Ljubomira Ivkovića Šuce imaće opštu medicinu, pedijatriju, ginekologiju, stomatologiju, laboratoriju i patronažu. Posle četiri decenije lečenja u neuslovnom objektu u suterenu, ispod ploče koja često… »