Društvo arhiva vesti 13.10.2016

Do kraja godine veće plate i penzije

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras povećanje penzija i plata u javnom sektoru do kraja godine. Vučić je na konferneciji za novinare u Nišu, posle sastanka sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima… »

Sa Rusima na Batajnici: Prvi utisci sa vežbe BARS-2016

Tango Six 13.10.2016
Danas je na vojnom aerodromu Batajnica povodom letno-taktičke vežbe “BARS-2016“ održana konferencija za medije. Rukovodilac vežbe sa srpske strane pukovnik Brane Krnjajić rekao je da je “BARS-2016“ pripreman poslednje dve godine koliko je i… »

Joksimovićeva zatražila dodatna finansijska sredstva od EU

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je danas dopis kojim je zatražila dodatna finansijska sredstva od EU za rešavanje problema migrantske krize u Srbiji. Joksimović je uputila dopis… »

Temperatura skače: Sutra sunčano i toplije / VIDEO

B92 13.10.2016
U Srbiji će sutra jutro biti mestimično maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom do 20 stepeni. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne u košavskom području u pojačanju. Najniža… »

Počela isporuka vakcina protiv gripa

Radio 021 13.10.2016
Isporuka vakcinaprotiv gripa zdravstvenim ustanovama u Srbiji počela je danas, a Institut "Torlak" je naručio 248.256 doza te vakcine. "Institut Torlak je nakon javne nabavke potpisao ugovor o isporuci vakcine protiv gripa - Vaxigrip. Nakon potpisanog… »

Bravo za Ekonomski fakultet bu - diplome LSE

Mondo 13.10.2016
Predstavnici Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Londonske škole ekonomije potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji međunarodnog programa "Ekonomija i finansija" na Ekonomskom fakultetu. Foto: Screenshot Taj program obezbeđuje dve diplome -… »

Sve intenzivnija vojna saradnja Srbije i Rusije

Politika 13.10.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kindjakovim, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog sve sadržajnije bilateralne vojne saradnje… »

Vozači, velike promene: Ko vozi pijan, oduzeće mu auto!

Kurir 13.10.2016
BEOGRAD - Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, donose velike promene. Kako Kurir saznaje, trajno će se oduzimati vozila onima koji voze u… »

Kalifa proterao Svetog Savu

Vesti online 13.10.2016
Odlukom gradskih vlasti u Novom Pazaru, koju je verifikovalo Ministarstvo prosvete, Osnovna škola u ovdašnjem prigradskom naselju Dojevići, koja se u poslednjih stotinu godina zvala "Rastko Nemanjić Sava", promenila je naziv. Od ove školske godine… »

Kosovska policija zaposlenima: Nije bezbedno kroz Srbiju

B92 13.10.2016
Kosovska policija saopštila je da, posle hapšenja Nehata Tačija, nije zabranila pripadnicima da se kreću po Srbiji, ali im je sugerisala da to nije bezbedno. "Kosovska policija poštuje prava svakog na slobodu kretanja, ali s obzirom na najnoviji… »