Društvo arhiva vesti 13.10.2016

Vučić: U Nišu otvaramo 5.000 novih radnih mesta

Politika 13.10.2016
NIŠ – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je večeras najavio da će u Nišu uskoro biti otvoreno 5.000 novih radnih mesta i da će već za dva dana potpisati ugovor sa kompanijom Leoni koja će zaposliti 2.200 ljudi. „Razgovaramo i sa Filipincima i… »

„Irina” zbližila srpske i ruske pilote (FOTO)

Politika 13.10.2016
Na aerodromima u Beogradu i Nišu u toku je vežba ruskih i srpskih vojnih pilota BARS 2016. – „Migovima 29” se uvežbava presretanje u vazdušnom prostoru, a helikopterima Mi-17 padobranski desant i evakuacija povređenih. Još od nedelje mešovite… »

Joksimović zatražila dodatna sredstva od EU za migrantsku krizu

Blic 13.10.2016
Ministarka bez portfelja, zadužena za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović uputila je danas dopis direktorki za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu Evropske komisije za pregovore o proširenju i susedsku politiku Henovevi Ruiz Kalaveri u kojem… »

Sutra pretežno sunčano i toplije, do 20 stepeni

Novi magazin 13.10.2016
U Srbiji će jutro biti mestimično maglovito, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Sutra pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren vetar, koji će posle podne u… »

Torlak: Počela isporuka vakcine protiv gripa

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Isporuka vakcine protiv gripa zdravstvenim ustanovama u Srbiji počela je danas, a Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je blagovremeno naručio količinu od 248.256 doza te vakcine. "Institut za virusologiju, vakcine i serume… »

Studirajte u BG kao u Londonu i dobijate 2 diplome

B92 13.10.2016
Beograd -- Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je sporazum sa Univerzitetom u Londonu o realizaciji programa osnovnih studija "Ekonomija i finansije". Taj program paralelno obezbeđuju dve diplome - jednu izdatu od Univerziteta u Londonu… »

Ministar odbrane: Ostajemo vojno neutralni

Večernje novosti 13.10.2016
U razgovoru sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kinđakovim Zoran Đorđević izjavio da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti. BEOGRAD - Srbija beskompromisno sprovodi izbalansiranu politiku vojne neutralnosti i posvećena… »

Dupliraju se kazne za pojedine saobraćajne prekršaje

Radio 021 13.10.2016
Vožnja bez svetala kao i vožnja žutom trakom, ali i mnogi drugi prekršaji ubuduće će vas koštati mnogo više. Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u… »

Škola u Novom Pazaru dobila ime po Bin Zajedu

Radio 021 13.10.2016
Osnovna škola "Rastko Nemanjić Sava" u novopazarskom naselju Dojevići od početka nove školske godine nosi ime po aktuelnom predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Kalifi bin Zajedu el Nahjanu. Rukovodstvo škole tvrdi da je na taj način… »

Kosovska policija zaposlenima: Kroz Srbiju nije bezbedno

RTS 13.10.2016
Kosovska policija saopštila je da, posle hapšenja regionalnog direktora Nehata Tačija, nije zabranila svojim pripadnicima da se kreću po Srbiji, ali im je sugerisala da to nije bezbedno. "Kosovska policija poštuje prava svakog na slobodu kretanja… »