Izvor: B92 arhiva vesti 13.10.2016

"Obamina vlast nastavlja da uništava odnose sa Moskvom"

B92 13.10.2016
Administracija američkog predsednika Baraka Obame nastavlja da uništava odnose s Moskvom uoči predsedničkih izbora u SAD sledećeg meseca. To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Sa žaljenjem konstatujemo da… »

Džesika Enis-Hil završila karijeru

B92 13.10.2016
Bivša olimpijska šampionka u sedmoboju, Britanka Džesika Enis-Hil saopštila je da je odlučila da završi karijeru. "Sjajne uspomene... Od moje prve titule šampiona sveta u Berlinu 2009. godine, pa sve do Rija imala sam sreće da imam neverovatnu… »

Inspekcija kaže: Klečanje je kulturološki pozdrav

B92 13.10.2016
Beograd -- Video-snimak radnika Jure koji u pogonu kleče pred poslovodstvom, predstavlja "kulturološki pozdrav u skladu sa južnokorejskom tradicijom", rečeno je Novostima. Video snimak koji je prethodnih dana izazvao burne negativne reakcije na… »

"Vašington post" podržao Hilari Klinton

B92 13.10.2016
Vašington -- Američki list "Vašington post" izrazio je podršku kandidaturi Hilari Klinton za predsednika SAD. Kako navode, razlozi za to u jednakoj meri su njena kompetentnost i alarmantno priviđenje mogućnosti da predsednik postane Donald Tramp… »

"Namerni propusti na auto-putu, hoće da zarade"

B92 13.10.2016
Beograd -- Otvaranje 41 klizišta na Koridoru 10, od Proseka do Crvene Reke, nije ni prvo ni jedino "iznenađenje" na koje se naišlo prilikom izgradnje ove važne deonice. Projektanti su i ranije pravili propuste, pa su zaboravljali pristupne puteve za… »

Fjuri ostao bez licence, odrekao se titula

B92 13.10.2016
Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo je licencu Tajsonu Fjuriju, koji je nedugo pre toga napustio titule u verzijama WBO, WBA i IBO. "Britanski bord za kontrolu boksa potvrdio je da je bokserska licenca gospodina Fjurija suspendovana do završetka… »

Skot: Evropski put Srbije ne znači okretanje leđa Rusiji

B92 13.10.2016
Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da evropski put pravi put za Srbiju i da to ne znači da Srbija mora da okrene leđa Rusiji. "Evropski put ne znači da morate da okrenete leđa Rusiji. Možete da imate dobre odnose sa Rusijom… »

"Vučić i Rama da budu šampioni saradnje u regionu"

B92 13.10.2016
Beograd -- Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izjavila je da Aleksandar Vučić i Edi Rama treba da budu šampioni nove etape regionalne saradnje. Ona je otvorila šesti Beogradski bezbednosni forum uz poruku da se region zapadnog… »

Provale u kuće povratnika u Istoku

B92 13.10.2016
Istok -- Nepoznate osobe su u poslednjih nekoliko dana provalile u pet kuća povratnika u naselju Ljug u Istoku, rekli su za RTS Srbi koji žive u tom gradu. Provale u kuće povratnika su prijavljene policiji, koja je izvršila uviđaj. Obijene su kuće… »

AMSS: Bolja vidljivost nego juče, ali ponegde ima magle

B92 13.10.2016
Beograd -- Kiša je tokom noći prestala, a prema najavama metereologa lepo vreme sa više sunčanih intervala doneće lakšu i sigurniju vožnju, podseća AMSS. Nešto je bolja vidljivost u odnosu na predhodno jutro, a pored sumaglice uz rečne tokove… »