Izvor: B92/Društvo arhiva vesti 13.10.2016

"Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz"

B92 13.10.2016
Niš -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija gradi više kilometara auto-puta nego što se gradilo u vreme Josipa Broza Tita. On je najavio da će već za dvadesetak dana biti otvoreno oko 10 kilometara Koridora 10 od Proseka do Crvene… »

Zajednička vežba ruskih i srpskih pilota / VIDEO

B92 13.10.2016
Piloti oružanih snaga Vojske Srbije i Ruske Federacije lete zajedno u sastavu mešovitih posada u sklopu letno-taktičke vežbe "BARS 2016". Oni će leteti na avionima MIG-29 i na helikopterima MI-17. Tema vežbe je "Kontrola i zaštita vazdušno… »

Temperatura skače: Sutra sunčano i toplije / VIDEO

B92 13.10.2016
U Srbiji će sutra jutro biti mestimično maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom do 20 stepeni. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne u košavskom području u pojačanju. Najniža… »

Studirajte u BG kao u Londonu i dobijate 2 diplome

B92 13.10.2016
Beograd -- Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je sporazum sa Univerzitetom u Londonu o realizaciji programa osnovnih studija "Ekonomija i finansije". Taj program paralelno obezbeđuju dve diplome - jednu izdatu od Univerziteta u Londonu… »

Kosovska policija zaposlenima: Nije bezbedno kroz Srbiju

B92 13.10.2016
Kosovska policija saopštila je da, posle hapšenja Nehata Tačija, nije zabranila pripadnicima da se kreću po Srbiji, ali im je sugerisala da to nije bezbedno. "Kosovska policija poštuje prava svakog na slobodu kretanja, ali s obzirom na najnoviji… »

Čekanje kamiona na Batrovcima oko šest sati

B92 13.10.2016
Beograd -- NĐ° izlĐ°zu grĐ°ničnog prelĐ°zĐ° BĐ°trovci intenzitet teretnog sĐ°obrĐ°ćĐ°jĐ° je pojĐ°čĐ°n, pĐ° je zĐ°držĐ°vĐ°nje na izlazu iz Srbije oko šest sĐ°ti, saopštila je Uprava carina. Dodaje se da je, tokom… »

AMSS: Bolja vidljivost nego juče, ali ponegde ima magle

B92 13.10.2016
Beograd -- Kiša je tokom noći prestala, a prema najavama metereologa lepo vreme sa više sunčanih intervala doneće lakšu i sigurniju vožnju, podseća AMSS. Nešto je bolja vidljivost u odnosu na predhodno jutro, a pored sumaglice uz rečne tokove… »

Snimila "boks-meč" psa i mačke i naišla na osudu

B92 13.10.2016
Kako bi zaradili što više lajkova na društvenim mrežama neki ljudi spremni su na sve, pa tako i razigranog psa da nateraju da se “boksuje” sa prestrašenom mačkom. Iako je cilj postignut i snimak njihovog "boks-meča" je postao viralni… »

Ko i za koga u porodilištima prikuplja lične podatke VIDEO

B92 13.10.2016
Da li je u slučaju distribucije ličnih podataka porodilja bilo zloupotrebe, pokazaće nadzor poverenika za zaštitu podataka o ličnosti. Do tada se postavlja pitanje u čije ime i za čiju korist se u porodilištima širom Srbije prikupljaju ti podaci… »

Koliko je Srbija spremna za borbu protiv sajber kriminala?

B92 13.10.2016
Jedan od uslova koji se pred Srbiju postavljaju na putu u Evropsku uniju jeste i borba protiv sajberkriminala. Koliko smo odmakli u tome i koliko je Srbija spremna da se bori protiv narastajućeg visokotehnološkog kriminala istraživao je Darko Jevtić… »