Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.10.2016

I danas postoji: Pogledajte izgled prve web stranice

B92 13.10.2016
Jeste li se ikada zapitali kako je izgledala prva web stranica u istoriji interneta, i čemu je služila? Ako jeste, evo odgovora. Prvi web sajt na svetu je kreirao Britanac Tim Berners-Li. On je izumeo World Wide Web, skraćeno WWW sistem koji omogućava… »

Steam Link će biti ugrađivan u nove Samsung televizore

B92 13.10.2016
Steam Link je spravica koja je svoj debi imala novembra prošle godine zajedno sa Steam Machine (pc uređajima brendiranim sa Steamom). U pitanju je relativno mali uređaj čija je uloga bila da omogući korisnicima pc računara da strimuju igre direktno… »

Igrajte Battlefield 1 demo

B92 13.10.2016
Od danas je dostupan besplatni demo za Battlefield 1 pod imenom Battlefield 1 Play First Trial, koji možete igrati sve do 20. oktobra, i imate ukupno 10 sati igranja na raspolaganju. I ne samo to, nego ukoliko iskoristite mogućnost igranja ovog demoa… »

Veliki Polt napušta takmičarski StarCraft 2 zbog vojske

B92 13.10.2016
Choi “Polt” Seong Hun je legenda StarCraft 2. Ovaj 28-godišnji Terran igrač iz Južne Koreje je jedno od najomiljenijih i najprepoznatljivijih lica profesionalne scene. U karijeri je osvojio praktično sve što se osvojiti može i ostalo je… »

Ovo je uzrok problema Samsungovih Note 7 telefona?

B92 13.10.2016
Samsungov Galaxy Note 7 koji je povučen s tržišta zbog toga što ima tendenciju da eksplodira ili se zapali prilikom punjenja, mogao bi biti tek jedna u nizu kolateralnih šteta neispravnih litijum-jonskih baterija. Iako možda izgleda kao da je tokom… »

Istorijski kutak–najveće tenkovske bitke za koje niste čuli!

B92 13.10.2016
Kada nekoga upitate koja je najveća tenkovska bitka svi će lako odgovoriti „Kursk“. Međutim dalje od toga je teško definisati i uglavnom se svi drže Drugog svetskog rata. Ipak danas ćemo govoriti o dva sela na granici Indije i Pakistana… »

Total War: WARHAMMER – The King & The Warlord (VIDEO)

B92 13.10.2016
Drugi po redu Lords Pack za Total War: Warhammer nosi ime The King & The Warlord i donosi mnogo uzbudljivog sadražaja. Ne možemo se reći da tema drevnog kralja patuljaka koji želi da povrati domovinu ispod planine nije eksploatisana po ko zna koliko… »

Civilizacija VI će imati više lidera po frakciji

B92 13.10.2016
Najnovija video prezentacija za Civ VI nam pokazuje spartansku kraljicu Gorgo, ženu čuvenog Leonide. Imajući u vidu da su gejmeri prezentaciju Grka već videli u septembru, ovo stiže kao potvrda onog o čemu se već šuškalo neko vreme, a to je da… »

3D štampanjem napravili repliku BFG iz DOOM-a

B92 13.10.2016
BFG iliti Big Fragging Gun je jedno od najčuvenijih oružja iz pucačina DOOM i Quake. U pitanju je ogromna plazma puška sa velikom ubojitom snagom koja se prvi put pojavilia u beti prvog DOOM-a, a ima je i u poslednjoj DOOM igri, koju smo igrali ovog… »

Potencijalne novine za Hearthstone

B92 13.10.2016
Ovih dana su mnogim Hearthstone igračima stigli mejlovi sa upitnikom od strane Blizzarda. Nije tajna da su želje Hearthstone igrača velike i da bi najradije želeli svi sve odmah da imamo u igri. Iako je u realnosti to prosto nemoguće, takođe se niko… »