Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Rama: Srbija što pre da prizna Kosovo

Beta 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama ponovo je danas pozvao Srbiju da što pre prizna Kosovo ali i naglasio da snažno podržava dijalog Beograda i Prištine. "Kosovo je pitanje o kojem se potpuno ne slažemo jer moj stav je da što pre Srbija prizna Kosovo to će… »

Tramp za Nedeljnik: Srbi izvinite

Beta 13.10.2016
Republikanski predsednički kandidat na izborima u SAD Donald Tramp dao je intervju beogradskom Nedeljniku u kom se izvinio za bombardovanje Srbije i najavio novu politiku prema Balkanu u slučaju da pobedi. "Bombardovanje Srba, koji su bili naši… »

Nikolić: Vreme da pitamo Brisel da li je nezavisnost Kosova uslov za EU

Beta 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara i da Beograd konačno sazna "tu veliku tajnu" šta će se dogoditi na kraju puta Srbije ka Evropskoj uniji, odnosno da li će joj biti postavljen… »

Vučić: Rama je poštovan gost Srbije

Beta 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak uveče zahtev Demokratske stranke Srbije (DSS) da poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiji bude prekinuta zbog njegove izjave o nezavisnosti Kosova, istakavši da je albanskom premijeru odgovorio na… »

Vučić se neće kandidovati za predsednika Srbije

Beta 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao… »

Pomeren rok za korišćenje kredita od Azerbejdžana

Beta 13.10.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da se izmenama Sporazuma o zajmu koji Azerbejdžan daje Srbiji za izgradnju auto-puta Ljig-Preljina produžava rok raspoloživosti sredstva kredita za dve godine. "Predlažemo da se rok produži… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem na predsedničkim izborima

Beta 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas nije isključio ponovno kandidovanje na narednim predsedničkim izborima. "Samo hoću da vam kažem da nema razloga da se ne kandidujem. Zdrav sam, nisam umoran, i još nisam završio sve poslove koje sam… »

Predat zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

Beta 13.10.2016
Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom… »

Počasni konzul Srbije u Rusiji: Težnja Beograda ka EU pogrešna

Beta 13.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je danas da Srbija neće ništa dobiti od ulaska u Everopsku uniju. "Smatram da Srbija od toga ne može ništa da dobije. Šta će se desiti kad Srbija postane članica EU? Preduzeća u… »

Đurić o poništenju zakona o Trepči

Beta 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova o merama koje treba sprovesti zbog zakona Skupštine Kosova o "Trepči" kojim taj rudarski kombinat postaje vlasništvo Kosova… »