Izvor: Blic arhiva vesti 13.10.2016

Završen sastanak u Nišu: Vučić: Do kraja godine veće plate i penzije

Blic 13.10.2016
U Nišu je večeras završen sastanak premijera Aleksandra Vučića sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga i gradonačelnicima i predsednicima opština u tim okruzima. Sastanku u Oficirskom domu su… »

Profesor Gleni: Vučić i Rama snažne ličnosti, ali mnogo vole da pričaju

Blic 13.10.2016
Na panelu o odnosima Srbije i Albanije, premijeri dve zemlje Aleksandar Vučić i Edi Rama nisu znali na koja će pitanja odgovarati. Čak i da su ih tražili, ne bi ih ni dobili, a nisu dobili ni dovoljno vremena da kažu šta žele jer "mnogo pričaju"… »

Bekstvo Sanjina Sefića: Suspendovana 4 službenika Granične policije BiH

Blic 13.10.2016
Četiri policijska službenika Jedinice granične policije Višegrad suspendovana su zbog sumnje da su počinili teže povrede službene dužnosti, što je prouzrokovalo nesmetan izlazak Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dve studentkinje u… »

Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Blic 13.10.2016
Članovi švedske Akademije odlučili su da ovogodišnja Nobelova nagrada za književnost pripadne američkom kantautoru Bobu Dilanu (75). Bob Dilan nagrađen je za "stvaranje novih poetskih izraza u velikoj tradiciji američkog pesništva", izjavila je… »

Spor oko Trampovog intervjua koji je objavio "Nedeljnik"

Blic 13.10.2016
Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp javno se izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine, objavio je "Nedeljnik". Međutim, zvaničnici iz Trampove kampanje negirali su danas te navode. Povodom ovog slučaja, oglasio se i "Nedeljnik", koji je u… »

Odlučeno u Briselu: Novi Sad je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Blic 13.10.2016
Eskpertski tim Evopske komisije sastavljen od deset nezavisnih stručnjaka odlučio je danas u Briselu da Novi Sad pored Temišvara, bude Evropska prestonica kulture za 2021. godinu. Pre proglašenja pobednika je rečeno da nijedan grad nije izgubio, te… »

Nikolić oštro o evropskim integracijama: Vreme da pitamo Brisel da li je nezavisnost Kosova uslov za EU

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara i da Beograd konačno sazna "tu veliku tajnu" šta će se dogoditi na kraju puta Srbije ka Evropskoj uniji, odnosno da li će joj biti postavljen… »

Lapčević (DSS): Edija Ramu ispratiti iz Srbije zbog provokativne izjave

Blic 13.10.2016
Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas da se prekine poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji jer se navodima da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije i time povredio integritet zemlje… »

Čačak: Uhapšeni prodavci i kupci narkotika

Blic 13.10.2016
Čačanska policija saopštila je danas da je razbila bandu prodavaca droge u Kragujevcu i uhapsila više osoba iz Gornjeg Milanovca i Kragujevca. U kući M.O. (40) iz Gornjeg Milanovca nađena je laboratorija za proizvodnju kanabisa, 600 grama suve… »

Vučić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Blic 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao… »