Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Profesor Gleni: Vučić i Rama snažne ličnosti, ali mnogo vole da pričaju

Blic 13.10.2016
Na panelu o odnosima Srbije i Albanije, premijeri dve zemlje Aleksandar Vučić i Edi Rama nisu znali na koja će pitanja odgovarati. Čak i da su ih tražili, ne bi ih ni dobili, a nisu dobili ni dovoljno vremena da kažu šta žele jer "mnogo pričaju"… »

Spor oko Trampovog intervjua koji je objavio "Nedeljnik"

Blic 13.10.2016
Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp javno se izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine, objavio je "Nedeljnik". Međutim, zvaničnici iz Trampove kampanje negirali su danas te navode. Povodom ovog slučaja, oglasio se i "Nedeljnik", koji je u… »

Nikolić oštro o evropskim integracijama: Vreme da pitamo Brisel da li je nezavisnost Kosova uslov za EU

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara i da Beograd konačno sazna "tu veliku tajnu" šta će se dogoditi na kraju puta Srbije ka Evropskoj uniji, odnosno da li će joj biti postavljen… »

Lapčević (DSS): Edija Ramu ispratiti iz Srbije zbog provokativne izjave

Blic 13.10.2016
Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas da se prekine poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji jer se navodima da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije i time povredio integritet zemlje… »

Vučić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Blic 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao… »

Skupština Srbije: Poslanici opozicije protestovali što se nije pojavila ministarka Mihajlović

Blic 13.10.2016
Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o izmenama sporazuma o zajmu koji Azarbejdžan daje Srbiji za izgradnju puta od Ljiga do Preljine, a rad nastavljuju sutra glasanjem. Sednica počinje u 11 sati, a poslanici će glasti i o… »

Srpska lista podnela žalbu na Zakon o Trepči

Blic 13.10.2016
Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima podneo je danas žalbu kosovskom Ustavnom sudu na zakon o Trepči, javio je RTS. Nakon predaje zahteva u Ustavnom sudu Kosova, predsednik Hašim Tači ne može da potpiše ukaz o… »

"Sa Karićem sam popio kafu u Moskvi, ne vidim ništa loše u tome"

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. - „Sastao sam se sa… »

NATO: Srbija može u EU i bez ulaska u Alijansu

Blic 13.10.2016
Srbija može da uđe u EU, a da ne postane članica NATO-a, rekao je zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Džejms Apaturaj. - Baš kao i obratno. Te dve stvari nisu automatski povezane. Sledeći koraci… »

Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM o odlukama Prištine

Blic 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz južne srpske pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »