Izvor: Dnevnik arhiva vesti 13.10.2016

Škotska će predložiti novi referendum o nezavisnosti

Dnevnik 13.10.2016
EDINBURG: Škotska će objaviti novi nacrt zakona o referendumu o nezavisnosti radi konsultacija iduće nedelje, saopstila je danas prva ministarka Škotske Nikola Sterdžon. To je deo strategije da se obezbedi da se glas Škotske čuje u pregovorima o… »

Neće biti sankcija zbog „Srbijagasa”

Dnevnik 13.10.2016
Sekretarijat Energetske zajednice (EZ) privremeno je obustavio zahtev za uvođenje mera protiv Srbije zbog „Srbijagasa”.„Vlada Srbije je izrazila snažnu odlučnost. za sprovođenje plana restrukturiranja te kompanije”, naveo je direktor… »

Đoković: Nisam razgovarao sa Bekerom o sledećoj sezoni

Dnevnik 13.10.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da još nije razgovarao sa Borisom Bekerom o saradnji za sledeću sezonu. "Mi i dalje radimo zajedno. Za sada imamo u planu ostatak sezone. O sledećoj još nismo razgovarali", izjavio je Đoković… »

Rama sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije

Dnevnik 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima Albanaca iz tri opštine juga Srbije - Bujanovca, Preševa I Medveđe, a kako je ranije najavljeno, oni će razgovarati o sveukupnom položaju albanske manjine u tim opštinama.Jedna… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Dnevnik 13.10.2016
MOSKVA: Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Joksimović: Tražimo novac od EU zbog migranata

Dnevnik 13.10.2016
Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je dopis kojim je od EU zatražila dodatno finansiranje za rešavanje problema migrantske krize u Srbiji. Ona je uputila dopis direktorki za Zapadni Balkan u… »

Holandija: Eutanazija i za one koji nisu bolesni?

Dnevnik 13.10.2016
HAG: Holandska vlada razmatra da predloži zakon koji bi starijim ljudima koji nisu bolesni dao zakonsko pravo na samoubistvo uz asistenciju, ako smatraju da su proživeli život. "Ljudima koji posle dubokog premišljanja veruju da su proživeli svoj… »

IT sektor spaja Srbiju i Indiju

Dnevnik 13.10.2016
Ministri Srbije i Indije potpisali su u Beogradu bilateralni sporazum o saradnji dveju zemalja u oblastima informacionih tehnologija i elektronike. Ugovor su potpisali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i državni ministar… »

Odustaje se od izgradnje Nacionalnog stadiona?

Dnevnik 13.10.2016
Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće zdanja. Crvene zvezde i Partizana, pišu danas "Večernje novosti" pozivajući se na nezvanične izvore… »

MUP zaplenio oko 600 tona švercovanog dizela

Dnevnik 13.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, otkrili su i zaplenili oko 600 tona dizel-goriva bez neophodne prateće. dokumentacije, čija se vrednost procenjuje na oko 85 miliona dinara. Gorivo je pronađeno… »