Izvor: Dnevnik arhiva vesti 13.10.2016

„Utva” blizu dugoročnih poslova za „Mubadalu”

Dnevnik 13.10.2016
Oko 240 radnika pančevačke avio-industrije „Utva” nastavilo je štrajk započet u utorak, 11. oktobra, jer im nikakvo rešenje u protekla tri dana nije ponuđeno. Naznaka o tome da bi rešenje za neisplaćene plate za jul i avgust ove godine, kao i… »

Privatne firme ređe šalju zaposlene kod lekara

Dnevnik 13.10.2016
Na javni oglas Gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad” za proveru zdravlja 430 vozača i radnika u servisu preduzeća nije se javila nijedna zdravstvena ustanova pa će poziv biti ponovljen. Reč je o periodičnim lekarskim pregledima kojima… »

Besplatan vikend prevoz za učenike i studente iz Bača

Dnevnik 13.10.2016
BAČ: Od idućeg petka studenti i učenici sa područja opštine Bač koji se školuju u Somboru i Novom Sadu moći će da se besplatno vrate kući, a nedeljom popodne. autobusi koje je obezbedila lokalna samouprava voziće ih u suprotnom pravcu. Ugovor o… »

Preduzeće za remont pruga dobija kupca u novembru

Dnevnik 13.10.2016
Pet renomiranih kompanija iz Rusije, Kine, Austrije, Francuske i Turske otkupilo je dokumentaciju povodom prodaje celokupnog kapitala novosadskog preduzeća ZGOP, čije ponude treba da budu otvorene 8. novembra u 12 časova u prostorijama Ministarstva… »

Značajan resurs zdravstva i turizma

Dnevnik 13.10.2016
MELENCI: Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju. „Rusanda” u Melencima, gde je sa direktoricom dr Nadom Naumović i osobljem obišao banjski kompleks… »

Studenti ne smeju da se razbole u septembru

Dnevnik 13.10.2016
ZRENjANIN: Poslednjih dana lokalnim medijima u Zrenjaninu obratilo se nekoliko roditelja studenata Univerziteta u Novom Sadu, koje je zadesila ta nevolja da se razbole. u septembru. Kad su redovni studenti otišli u studentsku polikliniku, doživeli su… »

„Hleb i so” devojčicama doneli zlatnu plaketu

Dnevnik 13.10.2016
Talentovane učenice OŠ „Svetozar Marković Toza” osvojile su međunarodno priznanje – zlatnu plaketu – za učešće na likovnom konkursu koji je raspisan u Slovačkoj, na temu „Hleb i so menjaju istoriju”. Aleksandra Turajeva, Nataša… »

Menjanje svesti kao dugoročno rešenje

Dnevnik 13.10.2016
Međunarodni simpozijum „Prevencija saobraćajnih nezgoda na putevima 2016“, koji okuplja mnogobrojne domaće i inostrane stručnjake, otvoren je juče u „Master-centru“ Novosadskog sajma. Trinaesti simpozijum otvorio je predsednik Skupštine… »

Muškarci se više doteruju, ali su berbera zaboravili

Dnevnik 13.10.2016
BEČEJ: Nekada su berberi, uz popove i učitelje, bili prvi ljudi u selu, a berbernice važna mesta društvenog okupljanja, gde su se prvo čule sve vesti i zbijale šale. Vremenom su se stvari promenile. Svako je postao svoj berberin, bar što se… »

Priručnik za zdrav način života

Dnevnik 13.10.2016
„Izdavačka kuća „Laguna” i „Dnevnik” darivaće ponedeljkom, sredom i petkom čitaoce našeg lista s dve knjige. Dvoje, koji se u petak prvi jave na telefon 528-765 od 13 do 13.05 sati, i do sada nisu dobijali knjige tokom ove akcije, dobiće… »