Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Vučić: „Trepča” udarila iz vedra neba

Dnevnik 13.10.2016
– Nastavićemo proces dijaloga veoma energično i posvećeno, zato što je to jedan od preduslova za ekonomski razvoj celog regiona i nešto što moramo da uradimo za budućnost. srpsko-albanskih odnosa – poručio je premijer Vlade Srbije Aleksandar… »

Tramp: Bombardovanje naših saveznika Srba velika greška

Dnevnik 13.10.2016
BEOGRAD/NjUJORK: Kandiat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da je bombardovanje Srbije bilo velika greška. i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu. "Bombardovanje Srba… »

Nikolić: Ne postoji razlog da se ne kandidujem

Dnevnik 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti.– Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave okrene kampanji za… »

Nikolić: Ne vidim ništa loše u susretu sa Karićem

Dnevnik 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo. sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. „Sastao sam se sa… »

Timčenko: Srbija neće ništa dobiti članstvom u EU

Dnevnik 13.10.2016
Eventualni prijem Srbije u Evropsku uniju neće doneti nikakve prednosti, rekao je danas počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko za agenciju TASS. On je ocenio da je trenutni ekonomski položaj Srbije težak."Koliko shvatam, teško je… »

Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM o odlukama PR

Dnevnik 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu. nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »

Rama sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije

Dnevnik 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima Albanaca iz tri opštine juga Srbije - Bujanovca, Preševa I Medveđe, a kako je ranije najavljeno, oni će razgovarati o sveukupnom položaju albanske manjine u tim opštinama.Jedna… »

Miščević: EU da bude agilnija u nalaženju rešenja

Dnevnik 13.10.2016
Evropska unija bi trebalo da bude mnogo agilnija u nalaženju rešenja za pitanja u odnosima Beograda i Prištine, koja izazivaju probleme ako nisu deo dijaloga, ocenila je sinoć šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević. Ona je za… »

LDP: Nikolić nastavlja da ugrožava EU perspektive Srbije

Dnevnik 13.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić drugi dan zaredom iz Rusije šalje poruke koje komplikuju naš odnos sa Evropskom unijom i bitno se razlikuju od poruka koje smo čuli u utorak, posle sednice Vlade Srbije, ocenila je Liberalno demokratska partiija… »

Opozicija: Gde je Zorana Mihajlović?

Dnevnik 13.10.2016
Poslanik DS Balša Božović ocenio je danas da produžetak roka ugovora o zajmu između Srbije i Azerbejdžana govori da projekti kasne i da se Vlada Srbije neodgovorno ponaša. prema novcu koji je pozajmila u ime građana. Potpredsednica Vlade i… »