Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 13.10.2016

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Dnevnik 13.10.2016
INDIJANA :Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao. čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko."Nedeljnik" je objavio delove iz… »

Zbog dojave o bombi evakuisan avion u Ženevi

Dnevnik 13.10.2016
ŽENEVA - Putnički avion ruske aviokompanije "Aeroflot" evakuisan je danas na aerodromu u Ženevi, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici. nalazi bomba, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca u Ženevi.U… »

Škotska će predložiti novi referendum o nezavisnosti

Dnevnik 13.10.2016
EDINBURG: Škotska će objaviti novi nacrt zakona o referendumu o nezavisnosti radi konsultacija iduće nedelje, saopstila je danas prva ministarka Škotske Nikola Sterdžon. To je deo strategije da se obezbedi da se glas Škotske čuje u pregovorima o… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Dnevnik 13.10.2016
MOSKVA: Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Holandija: Eutanazija i za one koji nisu bolesni?

Dnevnik 13.10.2016
HAG: Holandska vlada razmatra da predloži zakon koji bi starijim ljudima koji nisu bolesni dao zakonsko pravo na samoubistvo uz asistenciju, ako smatraju da su proživeli život. "Ljudima koji posle dubokog premišljanja veruju da su proživeli svoj… »

Asad: Nadam se da će Rusija izmeniti politiku Turske

Dnevnik 13.10.2016
DAMASK: Sirijski predsednik Bašar el Asad je danas izjavio kako se nada da će nakon normalizacije odnosa Turske i Rusije, Moskva uspeti da ubedi Ankaru. da promeni svoju politiku u vezi sa sirijskom krizom."Kroz ovo novo približavanje između Turske i… »

Snažan odgovor Nemačke u slučaju napada na članicu NATO

Dnevnik 13.10.2016
STRAZBUR :Nemačka će pružiti "snažan" odgovor ako neka članica NATO bude napadnuta, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer. odgovarajući na pitanje jednog člana Evropskog parlamenta u Strazburu. Britanski… »

U granatiranju u Alepu ubijeno četvoro dece, škola meta?

Dnevnik 13.10.2016
DAMASK: Najmanje četvoro dece poginulo je danas u granatiranju oblasti koja se nalazi pod kontrolom vladinih snaga u zapadnom delu Alepa, saopštila je sirijska. Opservatorija za ljudska prava. Opservatorija, sa sedištem u Britaniji, navela je da su… »

Cipras između reda štednje i reda ideala

Dnevnik 13.10.2016
BERLIN: Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu birački i dalje veruje, ali on danas na stranačkom kongresu Sirize treba da uveri i svoje partijske drugove da još uvek zastupa. levičarske ideale i odbija neumoljive mere štednje koje se nameću Grčkoj… »

Zemljotresi ponovo potresaju Makedoniju

Dnevnik 13.10.2016
SKOPLjE: Zemljotres, jačine 2,5 stepeni Rihterove skale, potresao je jutros istočni deo Makedonije. Zemljotres je registrovan na 10 kilometara severozapadno od Pehčeva, na dubini od dva kilometra. Kako prenosi agencija MIA, zemljotres se osetio i u… »