Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 13.10.2016

Osamdeset novih plastenika

Dnevnik 13.10.2016
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je ugovore 80 poljoprivrednika iz Vojvodine koji su dobili bespovratna. sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima. Vrednost… »

Prva bašta na vrhu zgrade u Novom Sadu

Dnevnik 13.10.2016
Kompanija „Erker inženjering” predstavila je juče prvi realizovan zeleni krov – krovnu baštu u Novom Sadu, na vrhu stambeno-poslovnog objekta u Ulici vojvode Šupljikca 45. Osim obilaska krovne bašte, prisutni su imali prilike da čuju nešto… »

Privatne firme ređe šalju zaposlene kod lekara

Dnevnik 13.10.2016
Na javni oglas Gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad” za proveru zdravlja 430 vozača i radnika u servisu preduzeća nije se javila nijedna zdravstvena ustanova pa će poziv biti ponovljen. Reč je o periodičnim lekarskim pregledima kojima… »

Besplatan vikend prevoz za učenike i studente iz Bača

Dnevnik 13.10.2016
BAČ: Od idućeg petka studenti i učenici sa područja opštine Bač koji se školuju u Somboru i Novom Sadu moći će da se besplatno vrate kući, a nedeljom popodne. autobusi koje je obezbedila lokalna samouprava voziće ih u suprotnom pravcu. Ugovor o… »

Preduzeće za remont pruga dobija kupca u novembru

Dnevnik 13.10.2016
Pet renomiranih kompanija iz Rusije, Kine, Austrije, Francuske i Turske otkupilo je dokumentaciju povodom prodaje celokupnog kapitala novosadskog preduzeća ZGOP, čije ponude treba da budu otvorene 8. novembra u 12 časova u prostorijama Ministarstva… »

Značajan resurs zdravstva i turizma

Dnevnik 13.10.2016
MELENCI: Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju. „Rusanda” u Melencima, gde je sa direktoricom dr Nadom Naumović i osobljem obišao banjski kompleks… »

Studenti ne smeju da se razbole u septembru

Dnevnik 13.10.2016
ZRENjANIN: Poslednjih dana lokalnim medijima u Zrenjaninu obratilo se nekoliko roditelja studenata Univerziteta u Novom Sadu, koje je zadesila ta nevolja da se razbole. u septembru. Kad su redovni studenti otišli u studentsku polikliniku, doživeli su… »

„Hleb i so” devojčicama doneli zlatnu plaketu

Dnevnik 13.10.2016
Talentovane učenice OŠ „Svetozar Marković Toza” osvojile su međunarodno priznanje – zlatnu plaketu – za učešće na likovnom konkursu koji je raspisan u Slovačkoj, na temu „Hleb i so menjaju istoriju”. Aleksandra Turajeva, Nataša… »

Menjanje svesti kao dugoročno rešenje

Dnevnik 13.10.2016
Međunarodni simpozijum „Prevencija saobraćajnih nezgoda na putevima 2016“, koji okuplja mnogobrojne domaće i inostrane stručnjake, otvoren je juče u „Master-centru“ Novosadskog sajma. Trinaesti simpozijum otvorio je predsednik Skupštine… »

Muškarci se više doteruju, ali su berbera zaboravili

Dnevnik 13.10.2016
BEČEJ: Nekada su berberi, uz popove i učitelje, bili prvi ljudi u selu, a berbernice važna mesta društvenog okupljanja, gde su se prvo čule sve vesti i zbijale šale. Vremenom su se stvari promenile. Svako je postao svoj berberin, bar što se… »