Izvor: iKragujevac/Regioni arhiva vesti 13.10.2016

Treći dan štrajka u "Zastavi INPRO"

iKragujevac 13.10.2016
U preduzeću "Zastava INPRO" 28 radnika treći dan štrajkuje glađu i odlučni su da "idu do kraja" u ispunjenju 10 zahteva. Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Stevana Pušonje, zbog lošeg zdravstvenog stanja, tri puta je od sinoć… »

Uhapšeni Kragujevčani zbog posedovanja narkotika i narko laboratorije (foto)

iKragujevac 13.10.2016
Policija iz Kragujevca i Čačka je pronašla laboratoriju za proizvodnju opojne droge i presekla organizovan lanac prodaje narkotika u Kragujevcu. Pored laboratorije za proizvodnju kanabisa, u porodičnoj kući M. O. (40) iz Gornjeg Milanovca pronađeno… »

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa: Poseta školi "Đura Jakšić"

iKragujevac 13.10.2016
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, predstavnici grada posetili su danas Osnovnu školu "Đura Jakšić" gde su razgovarali sa učenicima o vanrednim situacijama. Cilj je da se učenici upoznaju o tome šta su vanredne… »

17. Internacionalni Jazz festival

iKragujevac 13.10.2016
U Kragujevcu će i ove godine uz podršku lokalne samouprave, a u organizaciji agencije Rekreativno i Art Kvart od 28. do 30. oktobra biti održan Internacionalni Jazz festival, 17. po redu. Ovaj festival je grad Kragujevac prepoznao kao festival od… »

Uništavanje viškova naoružanja i municije u Kragujevcu

iKragujevac 13.10.2016
U Tehničkom remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu danas je na prigodnoj svečanosti pokrenut Projekat demilitarizacije viška ubojnih sredstava i unapređenja kapaciteta TRZ pod okriljem NATO Povereničkog fonda, što će doprineti bezbednom uništenju… »

Stigle vakcine protiv gripa: Od sledeće nedelje kreće vakcinacija

iKragujevac 13.10.2016
Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ upravo je započeo isporuku vakcine protiv gripa svim domovima zdravlja u Srbiji. U taj Institut stigla je nešto ranije isporuka svih 248.256 doza naručenih cepiva za ovu sezonu gripa u Srbiji… »

Radionica "Priča o Nikoli Tesli koja i danas obasjava svet" (foto)

iKragujevac 13.10.2016
U Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, juče su održane dve radionice ,,Priča o Nikoli Tesli koja i danas obasjava svet''. Radionice su držale Danica Milenković, stručni saradnik - bibliotekar i… »

Oborena žena u ulici Nikole Pašića (foto)

iKragujevac 13.10.2016
Dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Nikole Pašića. Kako iKragujevac saznaje, automobil je udario ženu dok je prelazila ulicu. Policija vrši uviđaj, a hitna pruža pomoć na licu mesta. fShare Tweet… »

Pola Kragujevca ostaje bez struje: Pogledajte koja naselja

iKragujevac 13.10.2016
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernog uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do kratkih prekida u isporuci električne energije potrošačima u naselju Stanovo kod Doma zdravlja, deo Petrovca-iznad zatvora… »

Prelep prizor u Kragujevcu (foto)

iKragujevac 13.10.2016
Današnje vreme je dobro uticalo na Kragujevčane. Ulice su bile pune tokom dana, a ljudi su delovali veseliji. Sunce je sve oraspoložilo. Na Metino brdo dolaze mnogi Kragujevčani. To je poznato mesto u gradu po svom pogledu na ceo grad. fShare Tweet… »