Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Edi Rama na promociji svoje knjige: Političari nisu bezdušni i hladnokrvni (VIDEO)

Insajder 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama na promociji njegove knjige „Žrtvovanje“, koja je objavljena u izdanju Samizdata B92, rekao je da mu je čast što je njegova ispovest o počecima bavljenja politikom u Albaniji prevedena na srpski jezik. Rama je tom… »

Trampov izborni štab demantuje da je on dao intervju za Nedeljnik

Insajder 13.10.2016
Direktorka Izbornog štaba Donalda Trampa za Indijanu Suzan Rajder Javorovski izjavila je da je izmišljeno izvinjenje kandidata republikanaca za predsednika SAD Donalda Trampa Srbiji zbog NATO bombardovanja objavljeno u srpskim medijima, prenosi… »

Nedeljnik: Da li smo uvučeni u prljavu izbornu kampanju u SAD?

Insajder 13.10.2016
Pošto je izborni štab republikanskog kanidata za predsednika SAD Donalda Trampa demantovao da je Tramp dao intervju Nedeljniku, redakcija ovog lista oglasila se saopštenjem u kom detaljno objašnjava kako su do intervjua došli, pa postavljaju i… »

Da li bi službena beleška razjasnila slučaj Helikopter?

Insajder 13.10.2016
Posle predistražnog postupka u slučaju pada vojnog helikoptera, Tužilaštvo je pre tri meseca saopštilo da nema osnova za pokretanje istrage. Tek pre nekoliko dana saznalo se, međutim, da postupajuća tužiteljka u tom predmetu Gordana Jovanović… »

Vejvoda: Trampovo izvinjenje za bombardovanje „lov na glasove“ srpske dijaspore

Insajder 13.10.2016
Trampov intervju u Nedeljniku u kom se izvinio za bombardovanje, pokušaj je da pridobije „bilo kakve glasove“ u situaciji kada mu podrška rapidno opada, kaže za Insajder.net Ivan Vejvoda, potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda u SAD. „Po svim… »

Bob Dilan dobio Nobela za književnost

Insajder 13.10.2016
Američki muzičar i pisac Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016, odlučila je Švedska akademija. Dilan je nagradu dobio za “kreiranje novih poetskih izraza u okviru velike tradicije SAD”, navodi se u zvaničnom… »

UNMIK za Insajder: Trepča pod nadležnošću Kosova od proglašenja nezavisnosti

Insajder 13.10.2016
Kosovska agencija za privatizaciju preuzela je nadležnost nad Trepčom 2008, pošto je Evropska unija prestala da finansira Poverilačku agenciju na Kosovu koju je UNMIK osnovao 2002. radi rekonstrukcije i unapređenja ekonomije Kosova, navodi se u… »

Srbija produžava azerbejdžanski kredit za izgradnju deonice Koridora 11 koja kasni

Insajder 13.10.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da se izmenama Sporazuma o zajmu Azarbejdžana Srbiji za deonicu Koridora 11 produžava rok važenja kredita za dve godine. Ministar finansija je obrazlažući poslanicima predložene izmene Sporazuma o… »

Osumnjičeni za smrt dve devojke u Sarajevu u ekstradicionom pritvoru

Insajder 13.10.2016
Viši sud u Novom Sadu odredio je ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću, za kog se sumnja da je u Sarajevu automobilom usmrtio dve osobe, rečeno je agenciji Beta u tom sudu. Sefiću se ekstradicioni pritvor računa od 12. oktobra i može da traje do dva… »

Vučić: Energično i posvećeno nastavljamo dijalog s Prištinom (VIDEO)

Insajder 13.10.2016
Nastavićemo dijalog s Prištinom, veoma energično i posvećeno, iako s vremena na vreme izgleda kao da smo završili u ćorsokaku, rekao je premijer Aleksandar Vučić na debati “Budućnost albansko-srpskih odnosa i stabilnost jugoistočne Evrope" u… »