Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.10.2016

Ponovo najavljeno izmeštanje pruge iz centra Niša

Južne vesti 13.10.2016
Niš Do kraja 2017. trebalo bi da bude završena eksproprijacija u severnom delu grada, a u naredne 4 godine bi pruga i zvanično trebalo da bude izmeštena, a Palilulska rampa konačno više ne bi bila “crna tačka” na mapi Niša, najavila je… »

Centar Niša nikad lepši - zbog ministara ili zbog građana?

Južne vesti 13.10.2016
Niš Ovih dana Niš lickaju i čiste, čini se, kao nikad do sad, a grad izgleda lepše nego za doček Srpske Nove godine, kada su zbog Cecinog koncerta pozajmljeni ukrasi iz Beograda. Uklanjanje grafita i plakata, sađenje cveća, farbanje bandera i još… »

Niš postaje privremeno sedište Vlade

Južne vesti 13.10.2016
Niš Sastanak premijera Aleksandra Vučića i ministara sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga 13. oktobra u 17 sati i Oficirskom domu prvi je u nizu događaja koji su planirani tokom sedmodnevne posete Nišu… »

Časovi engleskog preko interneta - zarada za mlade

Južne vesti 13.10.2016
Niš Sve više mladih u Nišu odlučuje da u nedostatku posla drži časove engleskog jezika preko interneta. Na oglase za poziciju Online English Teacher - nastavnik engleskog jezika preko interneta javljaju se diplomirani anglisti, studenti anglistike… »

Sastanak Vučića sa gradonačelnicima zatvoren za javnost

Južne vesti 13.10.2016
Niš Premijer, ministri, načelnici Okruga, gradonačelnici i predsednici Opština sa juga Srbije su stigli u Niš i sastali se u Oficirskom domu. O čemu pričaju, građani će morati da im veruju na reč, jer novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju… »

Kalča u dobrom raspoloženju putuje u Gornji Milanovac

Južne vesti 13.10.2016
Niš Nakon tesne pobede protiv Nove Pazove i sa 9 osvojenih bodova futsaleri niškog Kalče u petak putuju u Gornji Milanovac na gostovanje ekipi Metalac Kolorado. Meč u hali Breza igra se u petak u 14. oktobra u 19:30. Dve pobede na domaćem parketu… »

Centar za migrante se otvara i u Bujanovcu

Južne vesti 13.10.2016
Bujanovac Privremeni prihvatni centar, koji će moći da prihvati oko 250 migranata, biće otvoren u petak 14. oktobra u Bujanovcu i stanarima će, osim prostorija za smeštaj, odmor i ishranu, pružiti i ambulantu i dečji vrtić sa delom za majke sa… »

Prijava beba već u porodilištu i u Leskovcu, Prokuplju i Vranju

Južne vesti 13.10.2016
Leskovac Prokuplje Vranje Roditelji 24 opštine širom Srbije, među kojima su Prokuplje, Leskovac i Vranje, rođenje bebe mogu da prijave već u porodilištu, besplatno, bez formulara, i to za samo 15 minuta. Za tri meseca u Leskovcu je na ovaj način u… »

Konstantin u petak u Valjevu gostuje Metalcu

Južne vesti 13.10.2016
Niš Premijerna utakmica 2. kola Košarkaške lige Srbije donosi susret kasno oformljenih, nekompletnih i nedovoljno spremnih ekipa valjevskog Metalca i niškog Konstantina, koji će snage odmeriti u petak 14. oktobra u 18 sati u hali “15. septembar”… »

Superliga: Bačka gostuje na Čairu, Novi Pazar u Surdulici

Južne vesti 13.10.2016
Niš Surdulica Dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije se bliži kraju, pred superligašima su novi izazovi u prvenstvu, a u 12 . kolu ekipe sa juga igraju kao domaćini - Radnički protiv Bačke, dok Radnik dočekuje Novi Pazar. Oba meča na… »