Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 13.10.2016

(Foto) sudar strasti i želje za dominacijom: Vučić i Rama stavili crvene kravate, a evo šta to znači

Kurir 13.10.2016
Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, razgovarali su danas o budućnosti odnosa dve zemlje, a njihov susret bio je centralni događaj šestog Beogradskog bezbednosnog foruma. Razgovor je protekao uglavnom u diplomatskoj atmosferi… »

Prljava kampanja protiv trampa: Optužuju ga da je ruski agent jer se izvinio Srbima!

Kurir 13.10.2016
Ekspert za jugoistočnu Evropu je rekao za "Njuzvik" da ono što je Tramp rekao "Nedeljniku" liči na "taktiku ruskih vlasti kojom se privlači srpska podrška". "Najočiglednija interpretacija ove izjave jeste da je ona još jedan znak njegovog… »

Moleban: Nikolić u Svetotrojičkoj lavri

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je Svetotrojičku lavru Aleksandar-Nevski gde je prisustvovao molebanu kod mošiju Svetog blagovernog kneza Aleksandra-Nevskog i odao počast grofu Mihailu Andrejeviću Miloradoviću u „Sali… »

Vučić: Rami smo odgovorili na dostojanstven i odgovoran način

Kurir 13.10.2016
NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić zjavio je večeras da je Srbija odgovorila premijeru Ediju Rami na dostojanstven i odgovoran način, kao i da Srbija želi sa Albanijom još bolje ekonomske i političke odnose, jer je to dobro za zemlju. Na… »

Skupština Srbije nastavlja zasedanje: Poslanici danas o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

Kurir 13.10.2016
Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas izmene sporazuma o zajmu koji Azarbejdžan daje Srbiji za izgradnju puta od Ljiga do Preljine, predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju, kao i izmene odluke o izboru članova i zamenika članova… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem, vreme je za drugačiji razgovor sa Briselom

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Ne postoji razlog da se ne kandidujem na sledećim predsedničkim izborima, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako navodi da je o tim izborima još rano govoriti. Taj razlog nije ni nesposobnost, taj razlog nije zdravlje… »

Nikolić: Popio sam kafu s Karićem, šta je tu loše?

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. - Sastao… »

Genadij Timčenko: Srbija neće ništa dobiti članstvom u EU

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Eventualni prijem Srbije u Evropsku uniju neće doneti nikakve prednosti, rekao je danas počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko za agenciju TASS. On je ocenio da je trenutni ekonomski položaj Srbije težak."Koliko… »

DŽejms Apaturaj: Srbija može u EU a da ne uđe u NATO

Kurir 13.10.2016
BEOGRAD - Srbija može da uđe u EU, a da ne postane članica NATO-a, rekao je zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku DŽejms Apaturaj. - Baš kao i obratno. Te dve stvari nisu automatski povezane… »

Ambasador Kajl Skat: Evropski put ne znači okretanje leđa Rusiji

Kurir 13.10.2016
BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat rekao je da evropski put pravi put za Srbiju i da to ne znači da Srbija mora da okrene leđa Rusiji. "Evropski put ne znači da morate da okrenete leđa Rusiji. Možete da imate dobre odnose sa Rusijom i… »