Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 13.10.2016

STOKHOLM: Bobu Dilanu Nobelova nagrada za književnost

Moj Novi Sad 13.10.2016
Legendarni američki kantautor dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, saopštila je Švedska kraljevska akademija nauka u Stokholmu. U obrazloženju Akademije se navodi da je Bobu Dilanu nagrada dodeljena "zbog stvaranja novog… »

Zasluženo priznanje: Novi Sad evropska prestonica kulture

Moj Novi Sad 13.10.2016
Novi Sad je u Briselu proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu. Novosadski tim je bio bolji od tima iz Herceg Novog, sa kojim se nadmetao do samog finala. Uz Novi Sad, prestonica kulture 2021. godine biće Temišva, kao i jedan grad iz… »

HAVARIJA: Više ulica u Sremskoj Kamenici bez vode

Moj Novi Sad 13.10.2016
Kako javljaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija", zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 13 sati biti ulica Sremskih partizana u Sremskoj Kamenici i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada… »

Daško i Mlađa u sopstvenoj produkciji

Moj Novi Sad 13.10.2016
Voditeljski dvojac Daško Milinović i Mladen Udarević, poznatiji kao Daško i Mlađa, nastaviće proizvodnju svoje emisije samostalno, nakon što je menadžment Radio – televizije Vojvodine (RTV) odlučio da prekine saradnju sa njima, prenosi N1… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 29 beba

Moj Novi Sad 13.10.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: TROJKE: Gorana Stanisavljević iz Pećinaca (dve devojčice i dečak). BLIZANCI: Milica Zelenović iz Temerina (devojčice). DEVOJČICE… »

APV: 379 miliona dinara za kapitalne projekte

Moj Novi Sad 13.10.2016
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas pet javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine u oblasti saobraćajne infrastrukture, komunalne hidrotehnike, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja… »

FOTO: U Novom Sadu promovisan zeleni koncept stanovanja

Moj Novi Sad 13.10.2016
Novinari su danas imali priliku da posete prvu stambeno-poslovnu zgradu u Novom Sadu koja ima krovnu baštu (zeleni krov), a koja se nalazi u ulici Vojvode Šupljikca broj 45. Ovim projektom je firma "Erker-Inženjering", koja se bavi izgradnjom i… »

NOVOSAĐANI: Bluzer koji žudi za životom u normalnoj sredini

Moj Novi Sad 13.10.2016
Iako je rastao i sazrevao u Srbiji tokom ratnih devedesetih i burnih dvehiljaditih, naš današnji sagovornik se, za razliku od mnogih svojih vršnjaka, odupreo svakodnevnom šundu i primitivizmu. Milovan Đuđić, iliti Jimi, kako ga zovu prijatelji… »

Uhapšeni mladići koji su pljačkali po Novom Sadu

Moj Novi Sad 13.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su četiri krađe i pokušaj krađe za koja se terete trojica osamnaestogodišnjih Novosađana, saopšteno je danas na sajtu MUP. Policija je uhapsila V.R. i L.P, a protiv trećeg će… »

IZMENE ZAKONA: Alkoholisanim vozačima trajno će se oduzimati vozila

Moj Novi Sad 13.10.2016
Oduzimanje automobila i vozačke dozvole samo je jedna od kazni koja čeka nesavesne vozače. Zakon o bezbednosti saobraćaja, nakon izmena i dopuna, biće mnogo rigorozoniji prema vozačima u alkoholisanom stanju i onima koji sedaju za volan a nemaju… »