Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 13.10.2016

Konačno: Bob Dilan dobio Nobelovu nagradu za književnost

Nedeljnik 13.10.2016
Kako je obrazložila Akademija američki pevač i tesktopisac nagradu je dobio "jer je kreirao novi poetski izraz u američkoj poetskoj tradiciji". Bob Dilan, američki pevač i tekstopisac ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za književnost… »

Vučić: Ne stidim se da kažem da želimo bolje veze sa Albancima

Nedeljnik 13.10.2016
On se zahvalio albanskom premijeru što je danas u Beogradu i na Forumu, i time dao šansu "da pričamo, da razvijemo dalje naše odnose" Premijer Aleksandar Vučić učestvovao je danas sa premijerom Edijem Ramom na panelu u okviru Beogradskog… »

Mesec borbe protiv karcinoma dojke: Nađi vreme za sebe i mene

Nedeljnik 13.10.2016
Cilj akcije predstavlja podizanje svesti žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda, značaju odaziva na skrining, posebnim osvrtom na faktore rizika za nastanak raka dojke na koje se može uticati - fizička aktivnost, pravilna ishrana i gojaznost… »

Vladimir Rajčić: Intervju je došao sa samog vrha

Nedeljnik 13.10.2016
Ja sam im dao lično pitanja na susretu s kojeg objavljujete slike. I rečeno mi je da je sjajna ideja da se Tramp ponovi svoj stav kojim se izvinjava Srbima. Kao što ste videli celog dana niko nije demantovao intervju, da bi kasnije kada se pojavio… »

Kolumna Ljiljane Smajlović: Užasavajući izbor

Nedeljnik 13.10.2016
Šta reći o licemerju same gospođe Klinton? Naravno da ona nije odgovorna za seksualne nepodopštine svog muža, ali ne čudi me što mlađe Amerikanke odbijaju da u njoj vide ikonu feminizma. Ima li, zaista, svaki narod vlast kakvu zaslužuje? I ako… »

Saopštenje redakcije povodom slučaja Tramp

Nedeljnik 13.10.2016
Da li je Nedeljnik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva? Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija Nedeljnika istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji… »

Društvena mreža za mlađe od 13 godina nije baš previše dobra ideja

Nedeljnik 13.10.2016
Musical.ly ne beleži ili prikazuje godine svojih korisnika, ali neki od najbolje plasiranih, čije objave bez po muke skupljaju milione lajkova, ili srca u ovom slučaju, najverovatnije su deca koja još pohađaju osnovnu školu. Musical.ly je aplikacija… »

Odlazak tajlandskog kralja: Monarh koji je želeo da bude Tito

Nedeljnik 13.10.2016
Imponovalo je Rami IX što je jedan bravar dosegao do velikog državnika, zbog čega je čak napisao možda najbolju knjigu o maršalu, uz fotografije koje su objavljene jedino u tom kraljevom delu. Poslednjih godinu dana Titovo ime je moralo obazrivo da… »

Potresne ispovesti robinja ISIS-a: Žao mi je što me nisu ubili odmah

Nedeljnik 13.10.2016
"Želim da strgnem svoju odeću i trčim po ulici, vrišteći. Kunem se Bogom, volela bih da su nas ubili kada su prvi put došli, da smo umrli svi zajedno, napustili bi ovaj ružan svet i bili u miru. Preživeli smo, ali nikad se nećemo oporaviti!"… »

Lider crnogorske opozicije: Ko god da u Beogradu navija za Mila, bolje da ne uplati tiket - sigurno gubi

Nedeljnik 13.10.2016
Na izborima 16. oktobra pobijediće demokratska, građanska i prosperitetna Crna Gora. Odbranićemo državu od njene pohlepne vlasti, jer smo je i od jačih odbranili. Ovo je kraj jedne ere, kaže za Nedeljnik jedan od čelnika opozicione koalicije… »