Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.10.2016

Mihajlović: Vlada Srbije uložila 4,5 miliona evra u razvoj niškog aerodroma

Nova ekonomija 13.10.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije do sada uložila 4,5 miliona evra u razvoj niškog aerodroma, a da je plan da do 2019. godine bude uloženo još 6,5 miliona evra. Ona… »

Bob Dilan dobio Nobelovu nagradu za književnost

Nova ekonomija 13.10.2016
Članovi švedske Akademije odlučili su da ovogodišnja Nobelova nagrada za književnost pripadne američkom kantautoru Bobu Dilanu (75). Bob Dilan nagrađen je za "stvaranje novih poetskih izraza u velikoj tradiciji američkog pesništva", izjavila je… »

Vučić: Kažu glupi Vučić želi da pobedi na predsedničkim izborima, a ja neću da se kandidujem

Nova ekonomija 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao… »

Vujović: Produžava se rok korišćenja kredita iz Azerbejdžana

Nova ekonomija 13.10.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da se izmenama Sporazuma o zajmu koji Azerbejdžan daje Srbiji za izgradnju auto-puta Ljig-Preljina produžava rok raspoloživosti sredstva kredita za dve godine. "Predlažemo da se rok produži… »

Niz žena optužuje Donalda Trampa za napastvovanje

Nova ekonomija 13.10.2016
Niz žena optužilo je milijardera i kandidata republikanaca Donalda Trampa za napastvovanje u trenutku kada je Trampova kampanja ionako na staklenim nogama. Dve žene optužile su kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima za… »

Poslanici srpske liste danas podnose žalbu na zakon u Trepči

Nova ekonomija 13.10.2016
Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima podneo je danas žalbu kosovskom Ustavnom sudu na zakon o Trepči, javio je RTS. Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je u utorak javnost da je Vlada Srbije odlučila da… »

Poreska uprava pokrenula prinudnu naplatu duga za 937.139 poreskih dužnika

Nova ekonomija 13.10.2016
Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima i da ima jednak tretman za sve poreske obveznike. Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna… »

Poslanica islandskog parlamenta dojila bebu u živom prenosu za govornicom

Nova ekonomija 13.10.2016
Poslanica islandskog parlamenta Unur Bra Konradsdotir držala je govor istovremeno dojeći svoju mesec i po dana staru ćerku u živom prenosu na televiziji. Kako kaže, to je "najprirodnija stvara na svetu". Poslanica desno orijentisane Partije za… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto

Nova ekonomija 13.10.2016
Izvršni odbor Narodne banke Srbije danas je referentnu kamatnu stopu zadržao na postojećem nivou od četiri odsto, saopštila je NBS. Procena Izvršnog odbora je da će inflacije sredinom naredne godine biti u granicama cilja. "Takvom kretanju… »

Sankcije Srbiji povučene sa dnevnog reda sastanka Energetske zajednice

Nova ekonomija 13.10.2016
Sankcije Srbiji su povučene sa dnevnog reda ministarskog sastanka Energetske zajednice koji se u petak održava u Sarajevu, rečeno je danas EurAktivu u Sekretarijatu Energetske zajednice. "Nakon efikasnog i posvećenog dijaloga direktora Sekretarijata… »