Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 13.10.2016

Poreska uprava pokrenula prinudnu naplatu duga za 937.139 poreskih dužnika

Nova ekonomija 13.10.2016
Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima i da ima jednak tretman za sve poreske obveznike. Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto

Nova ekonomija 13.10.2016
Izvršni odbor Narodne banke Srbije danas je referentnu kamatnu stopu zadržao na postojećem nivou od četiri odsto, saopštila je NBS. Procena Izvršnog odbora je da će inflacije sredinom naredne godine biti u granicama cilja. "Takvom kretanju… »

Sankcije Srbiji povučene sa dnevnog reda sastanka Energetske zajednice

Nova ekonomija 13.10.2016
Sankcije Srbiji su povučene sa dnevnog reda ministarskog sastanka Energetske zajednice koji se u petak održava u Sarajevu, rečeno je danas EurAktivu u Sekretarijatu Energetske zajednice. "Nakon efikasnog i posvećenog dijaloga direktora Sekretarijata… »

Rasim Ljajić razgovarao sa državnim ministrom Indije o saradnji

Nova ekonomija 13.10.2016
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa državnim ministrom Indije Đitandra Singom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje, a posebno o jačanju saradnje u oblastima… »

EPS: Neistina je da je bilo grešaka na našim računima

Nova ekonomija 13.10.2016
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije demantuje netačne i neargumentovane navode o slanju pogrešnih računa kupcima, koji su objavljeni u pojedinim medijima. Oni kažu da odgovorno tvrde da nijedan navod u tekstu nije istinit, čime se tendenciozno… »

Vesić: PMC inženjering će raditi fontanu na Trgu Slavija

Nova ekonomija 13.10.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je kompanija PMC inženjering iz Beograda izabrana za izvođača radova fontane na Trgu Slavija, vrednosti 214 miliona dinara, saopštila je danas gradska uprava. Prema Vesićevim rečima, ugovor predviđa da… »

Neispravni autobusi "srpskog mercedesa" na reklamaciji

Nova ekonomija 13.10.2016
Umesto deset novih autobusa Ikarbusa na Manovoj šasiji GSP Beograd, prošle sedmice isporučeno je osam. Stigli su u pogon Kosmaj i od utorka su u redovnom saobraćaju raspoređeni na linijama 27E, 53, 89 i 302. Dva su vraćena proizvođaču, pišu… »

Sindikat: Ugroženo zdravlje radnika u proizvodnji 'Zastave oružje'

Nova ekonomija 13.10.2016
Sindikat fabrike Zastava oružje upozorio je da je zdravlje radnika u procesu proizvodnje ugroženo zbog dugogodišnjeg nedostatka investicionih sredstava i da "sve teži i lošiji uslovi rada" izazivaju sve veću odsutnost radnika zbog odlaska na… »

MPC propertis otvorila prvi tržni centar u naselju Borča

Nova ekonomija 13.10.2016
Kompanija MPC propertis otvorila je u beogradskom naselju Borča tržni centar (Shoppi retail park) u koji je investirala 15 miliona evra i gde će biti zaposleno 500 radnika. Otvaranju tog prodajnog centra prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša… »

Poljoprivrednici odložili ulaganja čekaju sredstva iz IPARD fonda

Nova ekonomija 13.10.2016
Iako se ne zna kada će sredstva iz IPARD fonda biti na raspolaganju poljoprivrednicima, mnogi su se odlučili da čekaju. Odložili su ulaganja, pa je vrednost tržišta u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi opala za više od trećine. U Ministarstvu… »