Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Lapčević: Edija Ramu ispratiti iz Srbije zbog provokativne izjave

Novi magazin 13.10.2016
Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas da se prekine poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji, jer se navodima da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije i time povredio integritet zemlje… »

Gordi: Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač

Novi magazin 13.10.2016
Britanski profesor i stručnjak za jugoistočnu Evropu Erik Gordi je izjavio da je izvinjenje Donalda Trampa zbog bombardovanja Srbije još jedan znak da se predsednički kandidat svrstava uz Rusiju. Tramp, kandidat republikanaca za Belu kuću, u… »

Čanak: Vreme je da Tomislav Nikolić bude smenjen

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da je "krajnje vreme" da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je predsednik suverene, samostalne države Srbije, a ne ruske… »

Dačić NATO-u: Dobrodošli, samo dođite redovnom linijom

Novi magazin 13.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da državni organi ne razmatraju članstvo u NATO, ali da to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom Alijansom. "Članstvo u NATO nije tema o kojoj raspravljaju… »

Vučić: EU ostala nema na uvrede Hrvatske

Novi magazin 13.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne postoji alternativa kada je pitanju članstvo Srbije u EU, ali i da nije optimista kada je reč o situaciji u regionu i ukazao na ogromne probleme u BIH, uvrede Srbiji koje dolaze iz Hrvatske i da je… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti. "Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave okrene kampanji za… »

Srpska lista predala zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

Novi magazin 13.10.2016
Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom… »

Počasni konzul Srbije u Rusiji: Težnja Beograda ka EU pogrešna

Novi magazin 13.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je danas da Srbija neće ništa dobiti od ulaska u Evropsku uniju. "Smatram da Srbija od toga ne može ništa da dobije. Šta će se desiti kad Srbija postane članica EU? Preduzeća u… »

Đurić sa predstavnicima Srba sa Kosova o poništenju zakona o Trepči

Novi magazin 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova o merama koje treba sprovesti zbog zakona Skupštine Kosova o "Trepči" kojim taj rudarski kombinat postaje vlasništvo Kosova… »

Premijer Albanije najavio podršku Preševu i Bujanovcu

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama danas je u Beogradu, posle sastanaka s političlkim liderima Albanaca s juga Srbije, najavio podršku ekonomskom razvoju Preševa i Bujanovca. On je rekao novinarima da podržava ideju o bratimljenju tih opština s… »