Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 13.10.2016

Vučić: U Nišu otvaramo 5.000 novih radnih mesta

Politika 13.10.2016
NIŠ – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je večeras najavio da će u Nišu uskoro biti otvoreno 5.000 novih radnih mesta i da će već za dva dana potpisati ugovor sa kompanijom Leoni koja će zaposliti 2.200 ljudi. „Razgovaramo i sa Filipincima i… »

„Irina” zbližila srpske i ruske pilote (FOTO)

Politika 13.10.2016
Na aerodromima u Beogradu i Nišu u toku je vežba ruskih i srpskih vojnih pilota BARS 2016. – „Migovima 29” se uvežbava presretanje u vazdušnom prostoru, a helikopterima Mi-17 padobranski desant i evakuacija povređenih. Još od nedelje mešovite… »

Sve intenzivnija vojna saradnja Srbije i Rusije

Politika 13.10.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kindjakovim, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog sve sadržajnije bilateralne vojne saradnje… »

Kriv je – gipsar?

Politika 13.10.2016
Kao u krimi-romanima Agate Kristi, u kojima se na kraju zapleta ispostavi da je za ubistvo među aristokratima, okupljenim u nekom viktorijanskom salonu uz kamin, zapravo uvek kriv sobar, za smrt osmogodišnjeg dečaka iz Loznice, koji je posle preloma… »

Lekari po svetskim kongresima, a bolnice bez stručnjaka

Politika 13.10.2016
Ministar zdravlja naredio direktorima kliničkih centara da odmah pošalju najbolje i najiskusnije lekare u opšte bolnice po Srbiji i da mu do srede proslede izveštaje. Kako će izgledati „interventna pomoć” zdravstvu u unutrašnjosti Srbije, gde… »

(Ne)iskorišćen potencijal verskih zajednica

Politika 13.10.2016
U SAD verske zajednice finansiraju više od 1,5 miliona raznih društvenih programa. A kod nas? Najnovije istraživanje o društveno-ekonomskom uticaju verskih zajednica u SAD donosi nam jedan, za naše prilike, nezamisliv zaključak: doprinos koji verske… »

Činjenice govore više od hiljadu reči

Politika 13.10.2016
U istočnom Alepu se može govoriti o „umerenim” snagama jedino ako pod tim podrazumevamo one teroriste koji nepriatelju izvade samo pola srca. Povodom teksta „Pad svetaca”, od 10. oktobra Zahvaljujem se g. Vladimiru Vukasoviću što je odgovorio… »

Surovi novi svet

Politika 13.10.2016
Bizaran način statističkog praćenja zaposlenosti, kao i život na kredit, vešto skrivaju katastrofu koja se događa na tržištu rada. Tehnološki progres koji je krajem devetnaestog i tokom dvadesetog veka fantastično podigao kvalitet života… »