Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Rama i Vučić suprotstavili stavove o „Trepči”

Politika 13.10.2016
Razgovor premijera Srbije i Albanije šalje jak signal, ne samo regionu, već i celoj Evropskoj uniji da dvojica državnika žele da rade na rešavanju problema i na prosperitetu svojih država, kaže Miša Gleni, profesor na Univerzitetu Kolumbija… »

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Politika 13.10.2016
INDIJANA – Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list „Nedeljnik” fabrikovao čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko. „Nedeljnik” je objavio… »

Predsedniku Srbije uručen prepis 166. lista Miroslavljevog jevanđelja

Politika 13.10.2016
Svih 370 knjiga na srpskom jeziku koje se nalaze u Ruskoj nacionalnoj biblioteci u Sankt Peterburgu biće digitalizovano i stavljeno na internet. Drugog dana radne posete Sankt Peterburgu predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je Rusku nacionalnu… »

Opozicija optužila Zoranu Mihajlović za kašnjenje na Koridoru 11

Politika 13.10.2016
Šešelj: Zorana Mihajlović je žena sa zadatkom. - Izgleda da Šešelju ponovo pada rejting, odgovara ministarka u pisanoj izjavi. Izmenama sporazuma između Srbije i Azerbejdžana o zajmu od 300 miliona evra namenjenih izgradnji deonice Koridora 11 od… »

Dačić NATO-u: Dobrodošli, samo dođite redovnom linijom

Politika 13.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da državni organi ne razmatraju članstvo u NATO, ali da to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom Alijansom. „Članstvo u NATO nije tema o kojoj… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem, ali o tom - potom

Politika 13.10.2016
SANKT PETERBURG – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti. „Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave… »

Miščević: Dijalog mora da se nastavi i čak ubrza

Politika 13.10.2016
Dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi i čak ubrza, jer je ovako nalik na brod s mnogo rupa i ako se zaustavi potonuće, i zato treba da nastavimo da se krećemo, ocenjeno je sinoć na Beogradskom bezbednosnom forumu (BSF). Šefica… »

Preimenovanje škole u Novom Pazaru i minutaža za Albance

Politika 13.10.2016
Milić (LDP): Šta je uradila policija Poslanik LDP-a Nenad Milić pitao je Nebojšu Stefanovića, ministra policije, šta je u policiji urađeno povodom dešavanja u noći 24. aprila u Hercegovačkoj ulici u Beogradu? Milić je pitao da li je pokrenut… »

„Žrtvovanje” Edija Rame

Politika 13.10.2016
Albanski premijer predstavio u hotelu „Kraun plaza” srpski prevod svoje knjige u kojoj su njegova razmišljanja o periodu koji je proveo na čelu Tirane. Umesto promocije, „izbio” je spontani jednoipočasovni razgovor. To je najsažetiji opis… »

Može li Građanski front da zameni opoziciju

Politika 13.10.2016
Na osnivačkom sastanku konfederacije lokalnih pokreta u Nišu čula se i ideja o podršci zajedničkom predsedničkom kandidatu na izborima, ali Đorđe Vuković smatra da se uticaj ovog fronta precenjuje. Dan pošto je više lokalnih pokreta zajedno sa… »