Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 13.10.2016

Bob Dilan, Homer našeg vremena

Politika 13.10.2016
Dilan je inače jedini kantautor koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost i prvi Amerikanac koji je posle Toni Morison, nagrađene 1993. godine, dobio ovo priznanje. Ima li većeg iznenađenja posle proglašenja Boba Dilana za dobitnika Nobelove… »

Zbog dojave o bombi evakuisan avion u Ženevi

Politika 13.10.2016
ŽENEVA– Putnički avion ruske aviokompanije „Aeroflot” evakuisan je danas na aerodromu u Ženevi, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca u Ženevi… »

Preminuo tajlandski kralj Bumibol Aduladej

Politika 13.10.2016
BANGKOK – Tajlandski kralj Bumibol Aduladej preminuo je posle duge bolesti, saopštila je danas kraljevska palata. „Kralj je preminuo u miru, u bolnici Siriraj” u 15.52 po lokalnom vremenu, navela je pres služba kraljevske porodice u saopštenju… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Politika 13.10.2016
MOSKVA – Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Sirijac koji je spremao bombaški napad na aerodrom u Berlinu izvršio samoubistvo

Politika 13.10.2016
BERLIN – Ministarstvo pravde nemačke pokrajine Saksonije saopštilo je danas da je sirijski migrant Džaber Albakr (22), koji je osumnjičen da je planirao bombaški napad na aerodromu u Berlinu, izvršio samoubistvo dok je bio u pritvoru u zatvorskoj… »

Putin:SAD žele da iskoriste teroriste da zbace Asada

Politika 13.10.2016
MOSKVA – SAD žele da iskoriste borbeni potencijal terorističkih organizacija i ekstremista, posebno u Siriji, kako bi u ovom slučaju zbacili sirijskog predsednika Bašara Asada i njegovu vladu, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin za… »

Nemačka dobila svoje prve izbeglice superheroje

Politika 13.10.2016
Sirijske izbeglice zarobile i predale policiji svog sunarodnika osumnjičenog za terorizam. – Azilanti i dalje dele nemačku javnost. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Zahvaljujući trojici sirijskih izbeglica Nemačka je ovih dana odahnula… »

Francuzi strahuju da će ih isterati iz Britanije

Politika 13.10.2016
Mediji pišu o pravljenju spiskova dece stranih državljana, dok su Francuzi osnovali lobističku grupu za zaštitu prava stranaca. Ko sve boravi u takozvanoj Džungli postalo je malo jasnije otkad su Francuzi rešili da ovo divlje migrantsko naselje u… »