Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Vučić: Želimo da imamo bolje veze sa Albancima

Pravda 13.10.2016
BEOGRAD - Ne stidim se da kažem da želimo da imamo bolje veze sa Albancima, Bosancima, jer vidim da potencijalno gledano imamo bolji rast o većine zemalja članice, imamo veliki potencijal u budućnosti i to ćemo učiniti zajedno, jer ako idemo jedni… »

Tramp o Srbiji: Izvinjavam se zbog bombardovanja kad postanem predsednik opet ćemo biti prijatelji!

Pravda 13.10.2016
Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu. - Bombardovanje Srba koji su bili… »

"Kažu: Glupi Vučić želi da pobedi na predsedničkim izborima, a ja..."

Pravda 13.10.2016
Premijer Srbije poručio je da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao predsedničku kampanju, on to neće… »

Nikolić: A zašto da se ne kandidujem?

Pravda 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti. "Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave okrene kampanji za… »

Dačić NATO-u: Dobrodošli u Srbiju, samo dođite redovnom linijom

Pravda 13.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da državni organi ne razmatraju članstvo u NATO-u, ali da to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom alijansom. "Članstvo u NATO nije tema o kojoj… »

Mislili ste da je Trepča vrhunac otimačine, ali iz Prištine stiže još opasniji zakon!

Pravda 13.10.2016
Ako Zakon o strateškim investicijama na Kosovu stupi na snagu, u praksi bi to moglo da znači da će Priština moći da radi sa srpskom imovinom šta želi, koristi je, prodaje i ustupljuje strateškim partnerima. Zakon je usvojen u utorak i omogućava… »

Tahiri tvrdi: Odnosi generalno normalizovani?

Pravda 13.10.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je u intervjuu televiziji KTV da je od 33 sporazuma postignutih u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine "u potpunosti sprovedeno 29". Ona tvrdi i da je većina "srpskih paralelnih struktura"… »