Izvor: Press/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Rama u Beogradu: Srbija što pre da prizna Kosovo

Press 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama ponovo je pozvao Srbiju da što pre prizna Kosovo, ali i naglasio da snažno podržava dijalog Beograda i Prištine. Foto:B92.net "Kosovo je pitanje o kojem se potpuno ne slažemo jer moj stav je da što pre Srbija prizna Kosovo… »

Tramp: Bobardovanje Srbije velika greška!

Press 13.10.2016
Srbi su veoma dobri ljudi – nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, rekao je za "Nedeljnik" kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD. Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio… »

Dačić: Saradnja sa NATO je jako važna!

Press 13.10.2016
"Članstvo u NATO nije tema o kojoj raspravljaju državni organi, niti NATO očekuje takvu našu odluku, ali od pristupanja Partnerstvu za mir sve vlade Srbije su vodile politiku razvijanja partnerskih odnosa Srbije i NATO bez aspiracija za članstvo"… »

"EU treba da bude agilnija po pitanju imovine na KiM"

Press 13.10.2016
Još na početku pregovara Beograda i Prištine, srpska strana rekla da je imovina na Kosovu "logično pitanje o čemu treba da se razgovora". Foto:B92.net To je rekla šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, kao i da nije bilo… »

Liht: Vučić i Rama da budu šampioni saradnje u regionu

Press 13.10.2016
Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht otvorila je danas šesti Beogradski bezbednosni forum, uz poruku da se region zapadnog Balkana ponovo suočava sa velikim izazovima a da premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama treba… »

Sutra blokada prilaza centru Niša zbog Edija Rame

Press 13.10.2016
Na delu autoputa Beograd-Niš i saobraćajnicama koje vode ka centru grada sutra će saobraćaj biti na kratko blokiran zbog dolaska albanskog premijera Edija Rame. Foto:B92.net U saopštenju Policijske prave u Nišu navodi se da će saobraćaj biti… »

Ćirić: Vlada Srbije da kaže šta je potpisano u Briselu

Press 13.10.2016
Vlada Srbije treba da dâ tačne informacije o tome šta je potpisano u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Foto:B92.net To je rekao novinarima u parlamentu šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić. On je istakao da će od tog odgovora zavisiti… »