Izvor: Press/Svet arhiva vesti 13.10.2016

Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Press 13.10.2016
Legendarni američki muzičar Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, odlučila je Švedska akademija. foto: b92.net Dilanu je nagrada dodeljena za "kreiranje novih poetskih izraza u okviru velike američke muzičke… »

Optužbe prete da potope kampanju: "Bio je kao hobotnica"

Press 13.10.2016
Niz žena optužilo je milijardera i kandidata republikanaca Donalda Trampa za napastvovanje u trenutku kada je Trampova kampanja ionako na staklenim nogama. Foto:B92.net Dve žene optužile su kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim… »

Neverica: Poslanica držala govor i dojila bebu pred kamerama!

Press 13.10.2016
Dok je govorila, članica desno orijentisane... Poslanica u islandskom parlamentu Unur Bra Konradsdotir držala je govor u parlamentu u direktnom televizijskom prijenosu, što samo po sebi ne bi bilo neuobičajeno da pritom nije dojila svoju… »

Amerikanci ušli u rat: Gađali raketama Hute!

Press 13.10.2016
Do sada su SAD pružale samo logističku podršku i obezbeđivale punjenje aviona arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom. Američka mornarica je lansirala krstareće rakete i uništila tri radarska položaja u priobalnom delu Jemena na Crvenom… »

Nemačka: Uhapšeni Sirijac pronađen mrtav u svojoj ćeliji

Press 13.10.2016
Sirijac Džabel Albakr uhapšen zbog sumnje da je planirao bombaški napad u Nemačkoj pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u Lajpzigu, javio je BBC. Foto:B92.net Džaber Albakr je bio pod nadzorom zbog rizika od samoubistva i štrajka glađu. Još nisu… »

Tereza Mej trgovcima ljudima: Dolazimo po vas

Press 13.10.2016
Britanska premijerka Tereza Mej obećala je da će postaviti Britaniju u prvi plan globalnih napora da se iskoreni moderno ropstvo. Foto:B92.net Osim toga, ona je upozorila trgovce ljudima: "Dolazimo po vas". Mej je pozvala na hitnije rešavanje ovog vida… »

Iz prošlosti: Tramp isprovzivao devojčicu od deset godina!

Press 13.10.2016
Internetom se proširio snimak iz 1992. na kojoj, tada 46-godišnji Tramp gleda u grupu devojčica i govori kako će mu jedna od njih za 10 godina biti devojka. Republikanski kandidat za američkog predsednika Donald Tramp u poslednje vreme suočava se sa… »

Ovo su najgladnije zemlje sveta

Press 13.10.2016
Prema trenutnim podacima, smatra se da globalna glad neće uskoro biti iskorenjena. foto: b92.net Najnoviji Globalni indeks gladi koji je objavio Međunarodni institut za istraživanje hrane otkrio je da globalna zajednica nije na pravom putu ka… »