Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 13.10.2016

Radnici odlučni da idu do kraja

RT Kragujevac 13.10.2016
U preduzeću "Zastava INPRO" 28 radnika treći dan štrajkuje glađu i odlučni su da "idu do kraja" u ispunjenju 10 zahteva. Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Stevana Pušonje, zbog lošeg zdravstvenog stanja, tri puta je od sinoć… »

Presečen lanac trgovine narkoticima

RT Kragujevac 13.10.2016
Pripadnici kragujevačke i čačanske policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, pronašli su laboratoriju za proizvodnju droge i presekli organizovan lanac prodaje narkotika. Pored laboratorije za proizvodnju kanabisa, u porodičnoj kući M.O… »

Džez festival od 28. do 30. oktobra

RT Kragujevac 13.10.2016
Od 28. do 30. oktobra Kragujevac će biti prestonica džeza. Agencija Rekreativno i Udruženje Art kvart organizuju 17. Džez fest, na kome će publika imati priliku da prisustvuje koncertima vrhunskih izvođača, među kojima je i najcenjenija pevačica… »

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

RT Kragujevac 13.10.2016
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, predstavnici grada posetili su Osnovnu školu "Đura Jakšić" gde su razgovarali sa učenicima o vanrednim situacijama. Cilj je da se učenici upoznaju o tome šta su vanredne… »

Uništavanje viškova ubojnih sredstava

RT Kragujevac 13.10.2016
U Tehničko remontnom zavodu označen je početak realizacije Projekta uništavanja viškova ubojnih sredstava pod okriljem Poverilačkog NATO fonda. Projektom koji traje dve godine predviđeno je uništavanje preostalih viškova ubojnih sredstava koji… »

Ugroženo zdravlje oružara

RT Kragujevac 13.10.2016
Samostalni sindikat fabrike "Zastava oružje" upozorio je da je zdravlje radnika u proizvodnji ugroženo zbog sve težih i lošijih uslova rada, jer godinama nema ulaganja u stvaranje boljih uslova i modernizaciju. U ovom sindikatu navode da se radi u… »

Ekonomac pregazio Nacional

RT Kragujevac 13.10.2016
Ekonomac je na maestralan način započeo put koji ga vodi među šesnaest najboljih futsal evropskih ekipa. Višestruki šampion Srbije rezultatski je pregazio najbolji tim Hrvatske savladavši ga 5:1, ali je po rečima stratega Ekonomca Predraga Rajića… »

Održan osmi Sajam stipendija

RT Kragujevac 13.10.2016
Stpendije, stručne prakse i drugi vidovi usavršavanja u Srbiji i inostranstvu danas su predstavljeni studentima Univerziteta u Kragujevcu. Osmi Sajam stipendija univerzitetski Centar za razvoj karijere organizovao je na Pravnom fakultetu. Postoji… »

Socijalni radnici u Stanovu

RT Kragujevac 13.10.2016
U okviru obeležavanja 55 godina postojanja i rada Centra za socijalni rad "Solidarnost", predstavnici te ustanove posetili su danas naselje Stanovo. Cilj posete je predstavljanje primera dobre saradnje Centra i predstavnika Saveta građana jedne od… »

Sledeće nedelje stižu vakcine protiv gripa

RT Kragujevac 13.10.2016
Vakcine protiv sezonskog gripa u Institut za javno zdravlje stići će najverovatnije iduće nedelje, kažu nadležni u ovoj ustanovi. I ove godine za potrebe grada Kragujevca i opština Šumadijskog okruga opredeljeno je 11 hiljada doza vakcina… »