Izvor: RTS arhiva vesti 13.10.2016

Vučić za RTS: Donosimo novac na jug Srbije

RTS 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić za RTS kaže da Vlada Srbije dovodi nove investitore na jug zemlje i radi ono što niko nije uradio u proteklih 50, 60 i 70 godina. Obezbedili smo 17 miliona evra dodatne podrške i donećemo još novca, poručuje Vučić… »

Ker Lindsi: Pitanje je zašto se o "Trepči" sada govori

RTS 13.10.2016
Pitanje "Trepče" će neizbežno pogoršati odnose Beograda i Prištine na kratak rok, ocenio je u Beogradu poznavalac prilika na Balkanu Džejms Ker Lindsi, istakavši da je pitanje zašto se o tome sada govori. Ker Lindsi je učestvovao na panelu o… »

Određen ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću

RTS 13.10.2016
Viši sud u Novom Sadu odredio je ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću zbog sumnje da je u Sarajevu automobilom usmrtio dve osobe, rečeno je agenciji "Beta" u tom sudu. Ekstradicioni pritvor Sefiću se računa od 12. oktobra i najduže može da traje do… »

Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost

RTS 13.10.2016
Američki kantautor Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, saopštila je Švedska kraljevska akademija nauka u Stokholmu. U obrazloženju Akademije se navodi da je Dilanu nagrada dodeljena "zbog stvaranja novog poetskog… »

Tramp: Bombardovanje Srbije bilo velika greška

RTS 13.10.2016
Srbi su veoma dobri ljudi – nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, rekao je za "Nedeljnik" kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD. Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio… »

Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.

RTS 13.10.2016
Novi Sad je u Briselu proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu, objavila je Radio-televizija Vojvodine. Odluka je doneta nakon posete panela eksperata Novom Sadu i detaljne analize finalne prijave na 112 stranica. U završnoj fazi, danas… »

Nikolić: Vreme je za drugačiji razgovor sa Briselom

RTS 13.10.2016
Mislim da je na Zapadu privatna svojina neprikosnovena i da se ratovi i vode kada neko hoće državi da otme deo teritorije i neku njenu svojinu, kaže predsednik Srbije povodom otimanja "Trepče". Konzulat u Sankt Peterburgu nije svrstavanje Srbije ni na… »

Dačić: Članstvo u NATO nije naša tema

RTS 13.10.2016
Od pristupanja Partnerstvu za mir sve vlade Srbije su vodile politiku razvijanja partnerskih odnosa Srbije i NATO-a bez aspiracija za članastvo. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da… »

Kragujevac, presečen lanac trgovine narkoticima

RTS 13.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu i Čačku su nakon intenzivnog operativnog rada pronašli laboratoriju za proizvodnju opojne droge i presekli organizovan lanac prodaje narkotika u Kragujevcu. Pored laboratorije za proizvodnju… »

Poslanici završili raspravu o zajmu Azerbejdžana

RTS 13.10.2016
Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama i dopunama Sporazuma o zajmu Azerbejdžana za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Bojkovci, Bojkovci-Takovo i Takovo Preljina. Poslanici će u petak u 11 sati glasati o članovima Saveta REM-a… »