Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Ker Lindsi: Pitanje je zašto se o "Trepči" sada govori

RTS 13.10.2016
Pitanje "Trepče" će neizbežno pogoršati odnose Beograda i Prištine na kratak rok, ocenio je u Beogradu poznavalac prilika na Balkanu Džejms Ker Lindsi, istakavši da je pitanje zašto se o tome sada govori. Ker Lindsi je učestvovao na panelu o… »

Tramp: Bombardovanje Srbije bilo velika greška

RTS 13.10.2016
Srbi su veoma dobri ljudi – nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, rekao je za "Nedeljnik" kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD. Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio… »

Nikolić: Vreme je za drugačiji razgovor sa Briselom

RTS 13.10.2016
Mislim da je na Zapadu privatna svojina neprikosnovena i da se ratovi i vode kada neko hoće državi da otme deo teritorije i neku njenu svojinu, kaže predsednik Srbije povodom otimanja "Trepče". Konzulat u Sankt Peterburgu nije svrstavanje Srbije ni na… »

Dačić: Članstvo u NATO nije naša tema

RTS 13.10.2016
Od pristupanja Partnerstvu za mir sve vlade Srbije su vodile politiku razvijanja partnerskih odnosa Srbije i NATO-a bez aspiracija za članastvo. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da… »

Poslanici završili raspravu o zajmu Azerbejdžana

RTS 13.10.2016
Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama i dopunama Sporazuma o zajmu Azerbejdžana za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Bojkovci, Bojkovci-Takovo i Takovo Preljina. Poslanici će u petak u 11 sati glasati o članovima Saveta REM-a… »

Nikolić: Zapad treba da razmisli koliko je demokratski

RTS 13.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić poručio je da zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera. Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i razmisle da… »

Srpska lista podnela žalbu na zakon o "Trepči"

RTS 13.10.2016
Poslanici Srpske liste predali su kosovskom ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti zakona o "Trepči", koji je usvojen u kosovskoj skupštini. Stupanje na snagu Zakona o "Trepči" je odloženo - makar do odluke kosovskog Ustavnog suda koji ima rok od 60… »

Nikolić o susretu sa Karićem: Ne vidim ništa loše u tome

RTS 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom "BK grupe" Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. "Sastao sam se sa… »

Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM

RTS 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu „Trepča“. Na… »

Rama razgovara sa Albancima sa juga Srbije

RTS 13.10.2016
Albanski premijer Edi Rama izrazio je zadovoljstvo što je u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem imao prilike da vidi spremnost da rešava prableme Albanaca na jugu Srbije. On je, posle razgovora sa predstavnicima Albanaca iz tri… »