Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Vučić i Rama: Imamo veliki potencijal u budućnosti

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Ne stidim se da kažem da želimo da imamo bolje veze sa Albancima, Bosancima, jer vidim da potencijalno gledano imamo bolji rast o većine zemalja članice, imamo veliki potencijal u budućnosti i to ćemo učiniti zajedno, jer ako idemo jedni… »

LSV: Krajnje vreme da Nikolić bude smenjen

RTV 13.10.2016
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je "krajnje vreme" da Nikolić bude smenjen, ocenjujući da njegove izjave u Sankt Peterburgu ne doprinose evropskim integracijama, niti rešavanju problema sa kojima se Srbija… »

Lapčević: Ramu ispratiti iz Srbije zbog provokativne izjave

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas da se prekine poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji jer se navodima da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije i time povredio integritet… »

"Neću se kandidovati za predsednika"

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače… »

Poslanici o Savamali,Briselskom sporazumu,autoputu...

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o izmenama sporazuma o zajmu koji Azaebejdžan daje Srbiji za izgradnju puta od Ljiga do Preljine, a rad nastavljaju sutra glasanjem. Sednica počinje u 11 sati, a poslanici će glasati i o… »

Srpska lista predala zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

RTV 13.10.2016
PRIŠTINA - Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su… »

Nikolić: Ništa loše u sastanku sa Karićem

RTV 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. „Sastao… »

Srpski konzul u Rusiji: Težnja Beograda ka EU pogrešna

RTV 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je danas da Srbija neće ništa dobiti od ulaska u Evropsku uniju. "Smatram da Srbija od toga ne može ništa da dobije. Šta će se desiti kad Srbija postane članica… »

Đurić sa Srbima sa KiM o Trepči

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »

Rama razgovarao sa Albancima sa juga Srbije

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Albanski premijer Edi Rama izrazio je danas zadovoljstvo što je u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem imao prilike da vidi spremnost da rešava probleme Albanaca na jugu Srbije. On je, posle razgovora sa predstavnicima… »