Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 13.10.2016

Rama: Srbija da prizna Kosovo što pre

Slobodna Evropa 13.10.2016
Premijer Albanije Edi Rama počeo je dvodnevnu posetu Srbiji debatom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem na Beogradskom bezbednosnom forumu. Rama je ponovio da je Kosovo pitanje po kojem se ne slaže sa Vučićem. “Moj stav je da Srbija što pre… »

Tramp se izvinio Srbiji: Bombardovanje je bilo velika greška

Slobodna Evropa 13.10.2016
Američki predsjednički kandidat republikanaca Donald Tramp izvinio se Srbiji, "američkom savezniku u dva svjetska rata", i poručio da je "bombardovanje bilo velika greška". Tramp je u intervjuu za beogradski "Nedeljnik" poručio da su Srbi dobri… »

Na kafi sa Karićem: Da li je Nikolić predsednik Srbije i dok je u Rusiji?

Slobodna Evropa 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sreo se u inostranstvu sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem u vreme kada je u Srbiji trajao sudski proces protiv Karića, koji se godinama nalazi u bekstvu od srpskog pravosuđa. Nikolić ne vidi ništa loše u… »

Trampov štab demantuje intervju u kome se izvinjava za bombardovanje Srbije

Slobodna Evropa 13.10.2016
Intervju republikanskog kandidata za predsednika SAD listu "Nedeljnik" je prevara i očekujemo izvinjenje, objavljeno je u "Izjavi o lažnom izveštavanju" na zvaničnoj stranici kampanje Donalda Trampa. "Tramp nikada nije dao intervju srpskom… »

NATO poručuje da nema skriveni plan o članstvu Srbije

Slobodna Evropa 13.10.2016
„Srbija vodi politiku vojne neutralnosti i njeni državni organi ne razmatraju članstvo u NATO, ali to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom Alijansom“, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom decenije članstva Srbije u NATO… »

Izetbegović: Nećemo priznati izbore u Srebrenici

Slobodna Evropa 13.10.2016
Predsjedavajući Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da neće priznati izbore u Srebrenici i da će SDA pružiti svu pravnu pomoć bošnjačkom kandidatu za načelnika Ćamilu Durakoviću, koji… »

HRW optužuje Saudijsku Arabiju za ratni zločin u Jemenu

Slobodna Evropa 13.10.2016
Sjedinjene Američke Države su ispalile krstareće rakete Tomahavk i uništile tri radara na priobalnim područjima Jemena na Crvenom moru, pod kontrolom pobunjeničke snaga Huta, saopšteno je, uz pojašnjenje da je to bio odgovor na dva incidenta ove… »

Umro italijanski nobelovac Dario Fo

Slobodna Evropa 13.10.2016
Italijanski dramski pisac, glumac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Dario Fo umro je u 90. godini, saopštila je danas italijanska Vlada. Fo, poznat po oštroj političkoj satiri u dramama poput "Slučajne smrti jednog anarhiste", dobio je… »

Drugi čovjek policije u Kotoru priznao saradnju sa narko klanom

Slobodna Evropa 13.10.2016
Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić pušten je na slobodu nakon što je tužiocima priznao da je članovima jednog od zaraćenih, kotorskih, narko klanova odavao poverljive službene informacije, objavila je danas podgorička štampa… »

Skopje: Vojska i policija na granici do polovice 2017.

Slobodna Evropa 13.10.2016
Makedonski parlament danas je produžio kriznu situaciju na južnoj i sjevernoj granici do 30. juna 2017. godine. Vlada Makedonije je predložila Sobranju da se krizna situacija produži kako bi se obezbjedilo da poslije 31. decembra policija i vojska… »