Izvor: Telegraf/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Donald Tramp se izvinio Srbiji zbog bombardovanja: To je bila velika greška, Srbi su dobri ljudi

Telegraf 13.10.2016
- Moram, pre svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška - rekao je Tramp. Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp javno se u intervjuu Nedeljniku izvinio Srbiji zbog bombardovanja… »

Nove tenzije na Balkanu: Goran Svilanović za Telegraf o stanju u regionu (video)

Telegraf 13.10.2016
O povišenim tenzijama i narušenim odnosima u regionu za Telegraf je govorio Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju. Strategija „Jugoistočna Evropa 2020“, predviđa da se do 2020. godine otvori milion radnih mesta, ali i… »

Vučić u Nišu sa načelnicima okruga i gradonačelnicima: "Više ćemo ulagati u jug Srbije" (foto)

Telegraf 13.10.2016
Premijer i članovi vlade razgovarali su sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga - Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem… »

Vučić obišao kasarnu u kojoj će boraviti vlada (FOTO)

Telegraf 13.10.2016
Vučića su u kasarni dočekali ministar odbrane Zoran Ðorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i drugi oficiri VS, a raport mu je predao komandir počasne čete major Lazar Kalat, saopštilo je Ministarstvo odbrane… »

Nikolić: Niko nikada neće moći da izdaje naređenja mojoj zemlji (foto)

Telegraf 13.10.2016
- Da smo uveli sankcije, upropastili bi sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio - rekao je Nikolić. Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je… »

Srbija zatražila još novca od EU zbog migrantske krize

Telegraf 13.10.2016
Broj migranata i pored zatvaranja balkanske rute povećava se iz dana u dan. Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je danas dopis kojim je zatražila dodatna finansijska sredstva od EU za rešavanje problema migrantske… »

Srpska lista podnela žalbu na Zakon o Trepči

Telegraf 13.10.2016
Simić smatra da su prekršena prava srpskog naroda koji živi na Kosovu. Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima podneo je danas žalbu kosovskom Ustavnom sudu na zakon o Trepči, javio je RTS. Oštra polemika Vučića i… »

Ušli smo u kasarnu u kojoj će živeti Vučić! Pogledajte sobu i restoran koji čekaju premijera (FOTO)

Telegraf 13.10.2016
Na fotografiji se vidi da će ministri deliti sobe, kao i da im je na raspolaganju skromni vojni restoran. Ekipa Telegrafa zavirila je u unutrašnjost sređene kasarne “Mija Stanimirović” na Čamurlijskom putu u Nišu, u kojoj bi ministari Vlade… »

Tomislav Nikolić očekuje Medvedeva u Srbiji početkom 2017. godine

Telegraf 13.10.2016
Konkretan datum njegove posete nije određen. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Beograd doći početkom naredne godine. Lavrov u decembru u Srbiji, poseta Medvedeva još neizvesna – Tu… »

Nikolić: Popio sam kafu sa Karićem, kao što bih sa svima vama. Ne vidim ništa loše u tome

Telegraf 13.10.2016
Predsednik je ispričao da ga je Karić tada pitao kada će protiv njega biti ukinuta optužnica. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se… »