Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 13.10.2016

Vlada zaseda u Nišu: Razgovor s Vučićem čeka 1.200 građana

Večernje novosti 13.10.2016
Premijer i ministri od večeras u borave Nišu, gde će do 19. oktobra rešavati probleme. Predsednik Vlade najavio veća ulaganja u jug države. Ministri spavaju u kasarni „Mija Stanimirović”. VIŠE od 1.200 građana Niša i okoline prijavilo se za… »

Teniski kralj hvata ritam: Nisam zadovoljan samo jednim gemom

Večernje novosti 13.10.2016
Đoković se pobedom nad Pospišilom plasirao u četvrtfinale mastersa u Šangaju – 2:0. Đoković: Ne mislim da je moj nivo igre opao. Na redu Zverev. I DRUGI ispit na kineskom mastersu u Šangaju Novak Đoković položio je sa prolaznom ocenom. Posle… »

Vučić: Beograd nastavlja dijalog sa Prištinom; Rama: Srbija što pre da prizna Kosovo

Večernje novosti 13.10.2016
Premijeri Srbije i Albanije otvorili su Beogradski bezbednosni forum. Srpski premijer: Glavni cilj Srbije ulazak u EU, Evropa ostala nema na uvrede Hrvatske; Rama: Vreme je da prestanemo da budemo taoci prošlosti. BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar… »

Zakazana vanredna Skupština OSS: Odluka o Golijaninu 25. oktobra

Večernje novosti 13.10.2016
Vanredna Skupština OSS je zakazana za 25. oktobar i na njoj će biti samo jedna tačka dnevnog reda - izglasavanje poverenja Golijaninu. Vanredna Skupština Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) na kojoj će se raspravljati o poverenju predsedniku Nenadu… »

Sanjinu Sefiću određen ekstradicioni pritvor: Priznao da je zgazio devojke

Večernje novosti 13.10.2016
Sarajlija Sanjin Sefić osumnjičen za smrt studentkinja, uhapšen u Novom Sadu. Rekao da ne zna zbog čega je posle udesa pobegao. SANjIN Sefić (25), osumnjičen da je u Sarajevu pregazio i usmrtio studentkinje Editu Malkoč (20) iz Bosanke Krupe i… »

Bob Dilan prvi Nobelovac "na struju"

Večernje novosti 13.10.2016
Dodela najveće nagrade za književnost rok pesniku danas izazvala iznenađenje i senzaciju. Stvorio novi poetski izraz unutar američke tradicije pisanja pesama. Zbog izjave o Srbima i Hrvatima dospeo i na francuski sud. VEĆ kada je Nobelov komitet… »

Tramp se izvinio: Bombardovanje je bilo velika greška, Srbi su veoma dobri ljudi

Večernje novosti 13.10.2016
Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos - rekao je predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp. BEOGRAD - Predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp dao je Nedeljniku… »

Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Večernje novosti 13.10.2016
Novi Sad je u Briselu proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu, zajedno sa Temišvarom i još jednim gradom iz Grčke, koji će biti izabran u narednih nekoliko nedelja. BRISEL - Novi Sad je u Briselu proglašen za Evropsku prestonicu… »

Nikolić: Neka EU otkrije hoće li nam tražiti Kosovo

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić upitao Evropsku uniju da li će postaviti ultimatum za članstvo Srbije: Vreme je da Vlada predloži Skupštini deklaraciju o KiM. VREME je da se sa Briselom drugačije razgovara i da Beograd konačno sazna "tu veliku tajnu"… »

Loš položaj srpske zajednice u Albaniji

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić izjavio je danas da je položaj srpske zajednice u Albaniji izuzetno loš i da se ne može govoriti o poboljšanju odnosa dve zemlje. BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine… »