Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 13.10.2016

Vučić: Beograd nastavlja dijalog sa Prištinom; Rama: Srbija što pre da prizna Kosovo

Večernje novosti 13.10.2016
Premijeri Srbije i Albanije otvorili su Beogradski bezbednosni forum. Srpski premijer: Glavni cilj Srbije ulazak u EU, Evropa ostala nema na uvrede Hrvatske; Rama: Vreme je da prestanemo da budemo taoci prošlosti. BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar… »

Tramp se izvinio: Bombardovanje je bilo velika greška, Srbi su veoma dobri ljudi

Večernje novosti 13.10.2016
Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos - rekao je predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp. BEOGRAD - Predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp dao je Nedeljniku… »

Nikolić: Neka EU otkrije hoće li nam tražiti Kosovo

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić upitao Evropsku uniju da li će postaviti ultimatum za članstvo Srbije: Vreme je da Vlada predloži Skupštini deklaraciju o KiM. VREME je da se sa Briselom drugačije razgovara i da Beograd konačno sazna "tu veliku tajnu"… »

Loš položaj srpske zajednice u Albaniji

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić izjavio je danas da je položaj srpske zajednice u Albaniji izuzetno loš i da se ne može govoriti o poboljšanju odnosa dve zemlje. BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine… »

Srpski premijer: Neću se kandidovati za predsednika

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem na predsedničkim izborima

Večernje novosti 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u intervjuu Tasu, nije isključio ponovno kandidovanje na narednim predsedničkim izborima. MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas nije isključio ponovno kandidovanje na narednim predsedničkim izborima… »

Priština zaustavila obnovu manastira kod Prizrena

Večernje novosti 12.10.2016
Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je ministarstvo kulture Kosova zaustavilo je obnovu hrama Svetog Nikole u kompleksu manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena. Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je ministarstvo kulture Kosova… »

Za Evropu samo 41 odsto

Večernje novosti 13.10.2016
Najnovije istraživanje javnog mnjenja o nastavku evropskih integracija i rejtingu partija: Uz naprednjake 51,4 odsto građana, SPS zadržao drugo mesto. Samo 41 odsto ispitanika za ulazak Srbije u EU. SRPSKU naprednu stranku podržava 51,4 odsto… »

Špijunka: Sinišina želja za zlatnu ribicu

Večernje novosti 13.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dobio je od zaposlenih zlatnu ribicu za rođendan i poželeo da nabavi još jednu kako Dora ne bude sama, posle čega je savetnica konstatovala da će imati čak pet želja na raspolaganju. GRADONAČELNIK Beograda… »

Kakve posledice donosi novi zakon o strateškim investicijama kosovskog parlamenta?

Večernje novosti 13.10.2016
Poslanici liste "Srpska" danas će podneti zahtev Ustavnom sudu u Prištini za ocenu ustavnosti Zakona o "Trepči" ZAKON o strateškim investicijama koji je kosovska skupština usvojila prekjuče, predstavnici Srba sa KiM smatraju još gorim od onog kojim… »