Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 13.10.2016

"Ne stidim se da priznam, želim dobre odnose sa Albancima"

Vesti online 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić tokom panela na Beogradskom bezbednosnom forumu pričao je o odnosu sa Albancima, predsedničkim izborima i reakcijama EU na Hrvatsku. - Ne stidim se da kažem da želimo da imamo bolje veze sa Albancima i Bosancima - izjavio… »

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"

Vesti online 13.10.2016
Britanski profesor Erik Gordi kaže da je izvinjenje Donalda Trampa Srbima zbog bombardovanja još jedan znak da se predsednički kandidat svrstava uz Rusiju. Ekspert za jugoistočnu Evropu je rekao za "Njuzvik" da ono što je Tramp rekao "Nedeljniku"… »

Čanak: Smenio bih Nikolića zbog "majke" Rusije

Vesti online 13.10.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da je "krajnje vreme" da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je predsednik suverene, samostalne države Srbije, a ne ruske… »

Vučić nas teši: Odgovorili smo Rami na dostojanstven i odgovoran način

Vesti online 13.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija odgovorila premijeru Ediju Rami na dostojanstven i odgovoran način. On je dodao da Srbija želi sa Albanijom još bolje ekonomske i političke odnose, jer je to dobro za zemlju. Na pitanje da… »

"Kažu: Glupi Vučić želi da pobedi na predsedničkim izborima, a ja..."

Vesti online 13.10.2016
Premijer Srbije poručio je da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao predsedničku kampanju, on to neće… »

"Nema razloga da se ponovo ne kandidujem"

Vesti online 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će redovni predsednički izbori biti na vreme i da nema potrebe da se o tome sada razgovara. On je dodao da ne postoji razlog da se ponovo ne kandiduje za predsednika. - Taj razlog nije ni nesposobnost, ni… »

"Video sam se sa Karićem, šta je tu loše?"

Vesti online 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. - Sastao sam se sa Bogoljubom… »

"Srbija neće ništa dobiti članstvom u EU"

Vesti online 13.10.2016
Eventualni prijem Srbije u Evropsku uniju neće doneti nikakve prednosti, rekao je počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko za agenciju TASS. On je ocenio da je trenutni ekonomski položaj Srbije težak. - Koliko shvatam, teško je… »

"Niko nema tajni plan da Srbiju učlani u NATO"

Vesti online 13.10.2016
Srbija je čvrst, pouzdan i stabilan partner, rekao je u četvrtak na Beogradskom bezbednosnom forumu Džejms Apaturaj, zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku. On je na panelu pod nazivom "Deset godina… »

Srbi blokirali otimanje Trepče, al' samo na kratko!

Vesti online 13.10.2016
Zakon o Trepči koji je usvojila skupština samoproglašenog Kosova ne može da stupi na snagu pre nego što kosovski ustavni sud donese odluku o žalbi koju su tim povodom podneli poslanici Srpske liste, rekao je u četvrtak šef poslaničkog kluba ove… »