Politika arhiva vesti 13.10.2016

Rama: Srbija da prizna Kosovo što pre

Slobodna Evropa 13.10.2016
Premijer Albanije Edi Rama počeo je dvodnevnu posetu Srbiji debatom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem na Beogradskom bezbednosnom forumu. Rama je ponovio da je Kosovo pitanje po kojem se ne slaže sa Vučićem. “Moj stav je da Srbija što pre… »

"Trampovo izvinjenje Srbima novi znak da je ruski igrač"

Vesti online 13.10.2016
Britanski profesor Erik Gordi kaže da je izvinjenje Donalda Trampa Srbima zbog bombardovanja još jedan znak da se predsednički kandidat svrstava uz Rusiju. Ekspert za jugoistočnu Evropu je rekao za "Njuzvik" da ono što je Tramp rekao "Nedeljniku"… »

Čanak: Smenio bih Nikolića zbog "majke" Rusije

Vesti online 13.10.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da je "krajnje vreme" da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je predsednik suverene, samostalne države Srbije, a ne ruske… »

Vučić: Rama je poštovan gost Srbije

Beta 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak uveče zahtev Demokratske stranke Srbije (DSS) da poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiji bude prekinuta zbog njegove izjave o nezavisnosti Kosova, istakavši da je albanskom premijeru odgovorio na… »

Vučić: Kažu glupi Vučić želi da pobedi na predsedničkim izborima, a ja neću da se kandidujem

Nova ekonomija 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, kazao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao… »

Opozicija: Gde je Zorana?

B92 13.10.2016
Poslanik DS Balša Božović rekao je da produžetak roka ugovora o zajmu između Srbije i Azerbejdžana govori da projekti kasne. On je istakao i da se Vlada Srbije neodgovorno ponaša prema novcu koji je pozajmila u ime građana. Božović je novinarima… »

Nikolić: Zapad da razmisli koliko je demokratski

Mondo 13.10.2016
Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je danas srpski predsednik Tomislav Nikolić. "Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i… »

Srpska lista predala zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

Novi magazin 13.10.2016
Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom… »

Nikolić: Ne vidim ništa loše u susretu sa Karićem

Dnevnik 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je danas da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo. sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. „Sastao sam se sa… »

Genadij Timčenko: Srbija neće ništa dobiti članstvom u EU

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Eventualni prijem Srbije u Evropsku uniju neće doneti nikakve prednosti, rekao je danas počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko za agenciju TASS. On je ocenio da je trenutni ekonomski položaj Srbije težak."Koliko… »