Svet arhiva vesti 13.10.2016

Bob Dilan prvi Nobelovac "na struju"

Večernje novosti 13.10.2016
Dodela najveće nagrade za književnost rok pesniku danas izazvala iznenađenje i senzaciju. Stvorio novi poetski izraz unutar američke tradicije pisanja pesama. Zbog izjave o Srbima i Hrvatima dospeo i na francuski sud. VEĆ kada je Nobelov komitet… »

Dve žene optužile Trampa za neprimereni kontakt, on negira

RTS 13.10.2016
Advokati republikanskog kandidata za predsednika SAD traže od "Njujork tajmsa" da povuče juče objavljeni tekst u kojem dve žene optužuju Trampa za neprimereni kontakt. Dve žene su optužile kandidata Republikanske stranke na američkim… »

Trampov izborni štab demantuje da je on dao intervju za Nedeljnik

Novi magazin 13.10.2016
Direktorka izbornog štaba Donalda Trampa za Indijanu Suzan Rajder Javorovski izjavila je da je izmišljeno izvinjenje kandidata republikanaca za američkog predsednika Donalda Trampa Srbiji zbog NATO bombardovanja objavljeno u srpskim medijima, prenosi… »

Može li ovo da se dogodi u Skupštini Srbije?

Mondo 13.10.2016
Poslanica islandskog parlamenta Unur Bra Konradsdotir držala je govor istovremeno dojeći svoju mesec i po dana staru ćerku u živom prenosu na televiziji i nazvala to "najprirodnijom stvari na svetu". Foto: Guliver/Getty/Thinkstock Poslanica desno… »

Zbog dojave o bombi evakuisan avion u Ženevi

Politika 13.10.2016
ŽENEVA– Putnički avion ruske aviokompanije „Aeroflot” evakuisan je danas na aerodromu u Ženevi, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca u Ženevi… »

Gutereš i formalno novi generalni sekretar UN

Novi magazin 13.10.2016
Generalna skupština UN danas je aklamacijom formalno izabrala bivšeg portugalskog premijera Antonija Gutereša za sledećeg generalnog sekretara UN. Predsedavajući Peter Tompson predstavio je rezoluciju i pozvao je članice da je potvrde aklamacijom, a… »

Umro kralj Tajlanda, svi plaču! Foto

Mondo 13.10.2016
Kralj Tajlanda Bumibol Aduljadej, najstariji vladajući monarh, umro je danas, saopštila je kraljevska palata. Kralj Bubimol Aduljadej je imao 88 godina, a 70 godina je bio na prestolu. "Umro je mirno u bolnici Siriradž", u Bankoku, navodi se u… »

Britanija pred raspadom: Škoti idu na referendum o nezavisnosti!

Vesti online 13.10.2016
Škotska će objaviti novi nacrt zakona o referendumu o nezavisnosti radi konsultacija iduće nedelje, saopstila je prva ministarka Škotske Nikola Sterdžon. To je deo strategije da se obezbedi da se glas Škotske čuje u pregovorima o izlasku Britanije… »

Ministar: Sirijac koji se ubio u nemačkom zatvoru obilažen na 15 minuta

Novi magazin 13.10.2016
Sirijac Džaber Albakr koji je nađen mrtav u svojoj ćeliji u nemačkom zatvoru dva dana pošto je uhapšen pod sumnjom da je planirao bombaški napad, obesio se tako što je vezao majicu za rešetke ćelije, rekao je danas ministar pravde nemačke… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Dnevnik 13.10.2016
MOSKVA: Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »