Svet arhiva vesti 13.10.2016

The Times They're a Changin' - Bob Dilan, nobelovac

Vreme 13.10.2016
Kultni muzičar '68-ih Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, odlučila je Švedska akademija. 100 pesama Boba Dilana. Kultni muzičar '68-ih Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu… »

Dve žene optužile Trampa za neprimereni kontakt, on negira

RTS 13.10.2016
Advokati republikanskog kandidata za predsednika SAD traže od "Njujork tajmsa" da povuče juče objavljeni tekst u kojem dve žene optužuju Trampa za neprimereni kontakt. Dve žene su optužile kandidata Republikanske stranke na američkim… »

Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji

Dnevnik 13.10.2016
INDIJANA :Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao. čitav intervju sa Trampom, prenosi portal Politiko."Nedeljnik" je objavio delove iz… »

Dojila bebu za skupštinskom govornicom

Danas 13.10.2016
Poslanica u islandskom parlamentu Unur Bra Konradsdotir držala je govor u parlamentu u direktnom televizijskom prijenosu, dojeći istovremeno svoju šestonedeljnu ćerku, prenose agencije. Novinarima je nakon govorra izjavila da je to za nju… »

Drama u Ženevi: Evakuisan ruski putnički avion

B92 13.10.2016
Putnički avion ruske avio-kompanije "Aeroflot" evakuisan je na aerodromu u Ženevi. Jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je kancelarija državnog tužioca u Ženevi. U saopštenju "Aeroflota" se navodi… »

Generalna skupština UN potvrdila izbor Guteresa za generalnog sekretara

RTS 13.10.2016
Generalna skupština Ujedinjenih nacija jednoglasno je zabrala Portugalca Antionija Guteresa za novog generalnog sekretara svetske organizacije, javlja "Rojters". Deveti po redu generalni sekretar, inače bivši premijer Porugalije, na dužnost stupa 1… »

Prestolonaslednik Vadžiralongkorn novi kralj Tajlanda

Blic 13.10.2016
Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izjavio je danas da će prestolonaslednik Mahe Vadžiralongkorn, u skladu sa ustavom, naslediti preminulog kralja Bubimola Aduljadeja. Prajut je rekao da je Aduljadej određen da bude sledeći tajlandski kralj 28… »

Udarac za BRITANIJU: Premijerka Škotske najavila: Idemo na referendum, hoćemo nezavisnost!

Blic 13.10.2016
Konsultacije o raspisivanju referenduma o otcepljenju Škotske od Velike Britanije počinju sledeće nedelje, najavila je premijerka Nikola Sterdžon na konferencije svoje Škotske nacionalne partije (SNP). Prvi referendum, održan 18. septembra 2014… »

Ministar: Sirijac koji se ubio u nemačkom zatvoru obilažen na 15 minuta

Novi magazin 13.10.2016
Sirijac Džaber Albakr koji je nađen mrtav u svojoj ćeliji u nemačkom zatvoru dva dana pošto je uhapšen pod sumnjom da je planirao bombaški napad, obesio se tako što je vezao majicu za rešetke ćelije, rekao je danas ministar pravde nemačke… »

Novi napad: Bombardovana ambasada Rusije u Damasku, paljba došla sa teritorije džihadista

Večernje novosti 13.10.2016
Ambasada Rusije u Damasku je bombardovana, prenose svetski mediji. Nema povređenih, bombe došle sa teritorije koju kontrolišu islamski ekstremisti. Ambasada Rusije u Damasku je bombardovana, prenose svetski mediji. Kako navodi " Raša tudej" napad na… »