Beograd arhiva vesti 15.10.2016

Mali: Beograd mora biti grad bez barijera, pristupačan svim građanima

Večernje novosti 15.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izrazio je očekivanje da će Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom uskoro naći najbolja sistemska rešenja za probleme sugrađana sa specijalnim potrebama. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali… »

Burna noć u Beogradu: Saobraćajke, tuče, hapšenje bombaša

Blic 15.10.2016
Zbog jakog vetra, prethodna noć u Beogradu je bila izuzetno teška za asmatičare i hronične srčane bolesnike zbog čega je ekipa Hitne pomoći u povećanom broju pružala pomoć pacijentima u teškim internističkim stanjima, rekla je portparol Hitne… »

Posle smrdibuba - imamo novu najezdu u Beogradu po kojoj ćemo pamtiti 2016.

24 Sata 15.10.2016
Tek što su pomislili da su se otarasili buba u stanovima, pošto su se smrdibube povukle, Beograđane je dočekala nova navala insekata. Ovoga puta u pitanju su manje strašne, ali posve dosadne bubamare. Sićušne bube različitih boja i sa mnogo… »

Beograd odao počast Mahatmi Gandiju

Studio B 15.10.2016
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na spomenik Mahatmi Gandiju u Novom Beogradu povodom obeležavanja godišnjice njegovog rođenja i Svetskog dana nenasilja. Mladenović je brojne poštovaoce lika i dela Gandija… »

Svečanost u prestonici: Obeležavanje Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Srbija danas 15.10.2016
Grad Beograd, povodom obeležavanja 72. godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra 2016. godine održava više manifestacija. Prvi put od kada se obeležava Dan oslobođenja Beograda biće održan memorijalni defile na ulicama… »

Vesić: Ulica Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu gotova do kraja godine

Telegraf 15.10.2016
Rekonstrukcija ove ulice trenutno je najveća investicija u Lazarevcu i jedna od većih investicija poslednjih godina. Gradski menadžer Goran Vesić posetio je u opštini Lazarevac radove na rekonstrukciji ulice Stanislava Sremčevića Crnog koji bi… »

Tajna žene: Neobična foto-skulptura i izložba u "Dorćol Platzu"

Blic 15.10.2016
Konceptualni umetnik i fotograf Nenad Marjanović predstavio je sinoć u "Dorćol Platzu" fotografije iz novog opusa pod nazivom "Petak 14", a njegova "foto-skulptura" ostaće ubuduće deo ove sve popularnije gradske urbane destinacije. Svi zainteresovani… »

Stefanović: Bezbednost građana nije bila ugrožena

N1 Info 15.10.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da u incidentu u kome je muškarac pretio da će aktivirati bombu ispred vlade Srbije, bezbednost građana nije bila dovedena u pitanje. On je rekao da je muškarac imao samo jedan zahtev, da… »

Istorijski rekord GAK "Narodni front": Rođeno 46 beba za 24 sata!

Blic 15.10.2016
U prethodnih 24 sata u GAK "Narodni front" obavljeno je 43 porođaja, a rođeno 46 beba, što je istorijski rekord ovog porodilišta. Lekari još ne mogu da veruju u "bebi bum" koji im se dogodio i koji nisu videli od 1. marta 1955. godine, otkako je GAK… »

Izložba „Blago Singidunuma”, najavljena rekonstrukcija muzeja

Politika 15.10.2016
Izložba „Blago Singidunuma” na kojoj je izložen nakit iz antičkog perioda iz zbirke za antiku Muzeja grada Beograda, otvorena je u Konaku kneginje Ljubice. Na izložbi je prikazano oko 200 najvrednijih predmeta koji govore o zanatskim i umetničkim… »