Beograd arhiva vesti 15.10.2016

Mali: Naći ćemo najbolja rešenja za osobe sa invaliditetom

N1 Info 15.10.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je povodom Međunarodnog dana slepih i slabodvidih da će Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom uskoro naći najbolja sistemska rešenja za probleme sugrađana sa invaliditetom. Mali je rekao… »

Burna noć u Beogradu: Saobraćajke, tuče, hapšenje bombaša

Blic 15.10.2016
Zbog jakog vetra, prethodna noć u Beogradu je bila izuzetno teška za asmatičare i hronične srčane bolesnike zbog čega je ekipa Hitne pomoći u povećanom broju pružala pomoć pacijentima u teškim internističkim stanjima, rekla je portparol Hitne… »

"Na sve strane su": Posle smrdibuba imamo novu najezdu u Beogradu, ali ova nije toliko gadna

Blic 15.10.2016
Tek što su pomislili da su se otarasili buba u stanovima, pošto su se smrdibube povukle, Beograđane je dočekala nova navala insekata. Ovoga puta u pitanju su manje strašne, ali posve dosadne bubamare. Sićušne bube različitih boja i sa mnogo… »

Beograd odao počast Mahatmi Gandiju

Studio B 15.10.2016
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na spomenik Mahatmi Gandiju u Novom Beogradu povodom obeležavanja godišnjice njegovog rođenja i Svetskog dana nenasilja. Mladenović je brojne poštovaoce lika i dela Gandija… »

Svečanost u prestonici: Obeležavanje Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Srbija danas 15.10.2016
Grad Beograd, povodom obeležavanja 72. godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra 2016. godine održava više manifestacija. Prvi put od kada se obeležava Dan oslobođenja Beograda biće održan memorijalni defile na ulicama… »

Vesić: Ulica Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu gotova do kraja godine

Telegraf 15.10.2016
Rekonstrukcija ove ulice trenutno je najveća investicija u Lazarevcu i jedna od većih investicija poslednjih godina. Gradski menadžer Goran Vesić posetio je u opštini Lazarevac radove na rekonstrukciji ulice Stanislava Sremčevića Crnog koji bi… »

Njegove fotografije pomeraju sa mrtve tačke: Evo zašto treba da posetite ovu izložbu (foto)

Telegraf 15.10.2016
Izložba je humanitarnog karaktera, jer će 50 odsto ostvarenog prihoda biti donirano za obnovu italijanskih gradova koji su nastradali u nedavnom zemljotresu. Кonceptualni umetnik i fotograf Nenad Marjanović predstavio je sinoć fotografije iz… »

Stefanović: Bezbednost građana nije bila ugrožena

N1 Info 15.10.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da u incidentu u kome je muškarac pretio da će aktivirati bombu ispred vlade Srbije, bezbednost građana nije bila dovedena u pitanje. On je rekao da je muškarac imao samo jedan zahtev, da… »

Istorijski rekord GAK "Narodni front": Rođeno 46 beba za 24 sata!

Blic 15.10.2016
U prethodnih 24 sata u GAK "Narodni front" obavljeno je 43 porođaja, a rođeno 46 beba, što je istorijski rekord ovog porodilišta. Lekari još ne mogu da veruju u "bebi bum" koji im se dogodio i koji nisu videli od 1. marta 1955. godine, otkako je GAK… »

Izložba „Blago Singidunuma”, najavljena rekonstrukcija muzeja

Politika 15.10.2016
Izložba „Blago Singidunuma” na kojoj je izložen nakit iz antičkog perioda iz zbirke za antiku Muzeja grada Beograda, otvorena je u Konaku kneginje Ljubice. Na izložbi je prikazano oko 200 najvrednijih predmeta koji govore o zanatskim i umetničkim… »