Izvor: Danas arhiva vesti 15.10.2016

Đoković izgubio od Bautiste Aguta

Danas 15.10.2016
Novak Đoković izgubio je nove bodove, ostao je bez titule na Mastersu u Šangaju Bolji od njega posle skoro dva sata borbe bio je Španac Roberto Bautista Agut u dva seta, sa 6:4, 6:4, prenosi B92. Đoković je se tokom celog meča mučio protiv… »

Svetska banka daje podršku srpskoj Vladi

Danas 15.10.2016
Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je njenoga želja da Srbija postane moderna, ekonomski uspešna zemlja zadovoljnih građana, saopšteno je iz Vlade… »

Predao se muškarac koji je pretio bombom ispred zgrade Vlade

Danas 15.10.2016
Muškarac M. S. (39) predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i pretio da će ih aktivirati. On ima nekoliko krivičnih prijava i insistirao je da dođe policijski inspektor koji radi na njegovom slučaju… »

Vučić: Imam san i plan, potrebna nam je podrška i stabilnost

Danas 15.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da ima san i plan i da zna šta treba da se uradi, ali da nam je za to potrebna podrška i stabilnost i najavio promenu prognoze rasta sa 2,5 na 2,7 odsto, kao i povećanje plata. Srećan je što… »

Plenković: Nova vlada s 19 ministarstava

Danas 15.10.2016
Nova hrvatska Vlada imaće 19 ministarstava prema predlogu koji je u petak došao u Sabor. Govoreći o primedbama na administraciju, Plenković je rekao kako im nije bila namera da imenuju preteran broj državnih službenika. Reč je o pokušaju da oni… »

Srbija prvak sveta u basketu

Danas 15.10.2016
Basketaši Srbije osvojili su titulu prvaka sveta u basketu 3 na 3 u Gvangdžuu u Kini. Naši momci su u velikom finalu savladali Sjedinjene Američke Države 21:16, a koš za pobedu postigao je najbolji basketaš planete Dušan Domović Bulut, tri minuta… »

Damir Mikec novi evropski rekorder

Danas 15.10.2016
Damir Mikec je novi evropski rekorder finala u gađanju vazdušnim pištoljem! Evropska streljačka konfederacija je verifikovala rezultate ostvarene u prvoj polovini oktobra. Kao novi evropski rekord finala priznala je rezultat 202,9 koji je Mikec… »

Šarčević: Teren za ozbiljne reforme

Danas 15.10.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević posetio je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu i poručio da Ministartvo trenutno priprema teren za ozbiljne reforme koje traju nekoliko… »

Uspeh Viva Vox u Austriji

Danas 15.10.2016
Viva Vox se plasirao u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pevačke sastave "Die große Chance der Chöre", kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja. Emisija je projekat Javnog servisa Austrije - ORF. Četvoročlani… »

Ranjeni stražar čuvao vođu navijača

Danas 15.10.2016
Milorad Đurić, stražar Okružnog zatvora u Beogradu koji je pre dva dana ranjen u Ulici Gospodara Vučića, radio je kao obezbeđenje ubijenom vođi navijača Partizana Aleksandru Stankoviću, saznaje Danas iz nezvaničnih izvora u pravosuđu. Potvrdu… »